Русија обуставила доток нафте дијелу ЕУ преко нафтовода „Дружба“

25.02.2023. 22:12
0
ИЗВОР: in4s.net

Извршни директор пољске нафне компаније „ПКН Орлен“ Данијел Обајтек саопштио је данас да је Русија обуставила доток нафте преко нафтовода „Дружба“.

- Русија је зауставила доток нафте у Пољску, а ми смо спремни за то - рекао је Обајтек, преноси Ројтерс.

Нафтовод „Дружба“, који снабдијева Пољску,Њемачку, Мађарску, Чешку и Словачку, изузет је од санкција које је Европска унија наметнула Русији. ЕУ је, како се наводи, тако жељела да помогне овим земљама које имају ограничене алтернативе снабдијевања нафтом.

Компанија „ПКН Орлен“ је саопштила да заустављање испоруке нафте преко нафтовода Дружба неће утицати на испоруку бензина и дизела потрошачима.

Британска агенција је довела у везу данашње обустављање дотока нафте преко „Дружбе“ са јучерашњом испоруком тенкова „леопард“ Украјини коју је организовала Варшава, преноси РТ.

Коментари 0
Повезане вијести
Лана Бјелица на БРИКС играма у Русији Лана Бјелица на БРИКС играма у Русији
Марина Куртеш носила заставу на отварању БРИКС игара: "Било је величанствено" Марина Куртеш носила заставу на отварању БРИКС игара: "Било је величанствено"
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Најчитаније
 • Демос више није дио власти у Палама
  19h 22m
  17
 • Павле Шкрба остварио тријумф у Мостару
  21h 11m
  0
 • Ко остварује право на стамбени кредит из средстава ИРБ-а?
  21h 30m
  0
 • Гол Јовића који је Србију оставио у игри за други круг (ВИДЕО)
  18h 50m
  0
 • Посљедњег јунског дана традиционална „Јагњијада“ на Вучијој Луци
  20h 30m
  3