Русија уз опрез ублажава мјере против короне

11.05.2020. 20:42
0
ИЗВОР: Srpska.info

Предсједник Русије Владимир Путин саопштио је данас да та земља од сутра, 12. маја почиње са попуштањем мјера донијетих како би се спријечило ширење корона вируса.

– Почевши од сутра, 12. маја, укида се мјера којим су неки бизниси били затворени и то на територији цијеле земље. Међутим, борба против епидемије корона вируса и даље траје. Опасност и даље вреба, чак и у областима гдје је ситуација релативно безбиједна – казао је Путин у обраћању нацији и казао да ће попуштање ићи полако, преноси Раша тудеј.

Према посљедњим подацима, у Русији је обољело преко 221.000 људи, а 2.009 особа је преминуло од корона вируса, преноси Телеграф.

Режим самоизолације који је недјељама на снази, продужен је за старије од 65 година, као и за људе који пате од хроничних болести. Руски предсједник упозорио је локалне власти да своје мјере ускладе са одлукама Кремља, истичући да евентуалне одлуке могу да донесу послије темељне анализе ситуације на терену.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 13m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 55m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 28m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 2m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    22h 47m
    3