Руске акције се опорављају након поновног отварања берзе

24.03.2022. 16:56
0
ИЗВОР: rt.com

Руске акције су наставиле нагло да расту у четвртак пошто је Московска берза ове недјеље поново отворена за ограничено трговање, након што је обуставила већину својих трансакција 28. фебруара.

Индекс МОЕКС, заснован на рубљи, порастао је за више од 11% на 2.743 поена. Доларски индекс водећих руских акција РТС-а благо је пао, на 888,59 поена.

Московска берза наставила је трговање са 33 руске акције, укључујући акције Газпрома, Сбербанке, Аерофлота и других домаћих компанија. Нафтне компаније Росњефт и Лукоил су порасле за 20% и 16%, респективно. Алуминијумска компанија Русал порасла је више од 14%, док је Норилск никл скочио више од 22%.

Кратка продаја акција ће бити забрањена, саопштила је раније Централна банка. Страни инвеститори неће моћи да продају акције или обвезнице ОФЗ-а до 1. априла.

МОЕКС је пао 24. фебруара, када је Русија покренула војну операцију у Украјини. Трговање је 28. фебруара обустављено до даљњег пошто су западне санкције усмјерене на руски финансијски систем бациле берзе у превирања.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко ће први тестирати руску вакцину против рака? Ко ће први тестирати руску вакцину против рака?
Пјанић се извинио Русима - није хтио меч против њих, а сад због милиона дошао у ЦСКА Пјанић се извинио Русима - није хтио меч против њих, а сад због милиона дошао у ЦСКА
Почела производња руског електричног аутомобила „е-ларгус“ Почела производња руског електричног аутомобила „е-ларгус“
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    20h 51m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    20h 53m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    17h 5m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    19h 56m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    19h 50m
    0