Руски омладински ансамбл одушевио грађане Источног Сарајева

25.06.2024. 21:54
0
ИЗВОР: srna.rs

Чланови Народног омладинског ансамбла "Јуност" из руског града Новомосковска одржали су вечерас у Културном центру Источно Ново Сарајево концерт традиционалног руског фолклора и модерног плеса.

Вођа ансамбла Анатолиј Дмитријевич Сазонов је за вишедеценијски рад одликован Орденом "За заслуге пред отаџбином" Првог реда.

- Наш ансамбл гаји традиционални и модерни плес и велико нам је задовољство што смо вечерас у прилици да вам се представимо у најбољем свјетлу - рекао је Сазонов новинарима, истичући да су чланови ансамбла одушевљени дочеком и гостопримством у Источном Сарајеву.

Слика

Фото: srna.rs

Директор Културног центра Источно Ново Сарајево Младен Јанковић изразио је посебно задовољство због подршке Амбасаде Руске Федерације у БиХ, као и Руског центра за науку и културу из Београда, који су дали велики допринос реализацији дијела културно-умјетничког програма у оквиру "Принципових дана у Источном Новом Сарајеву".

Он је истакао да је дружење младих из Русије и Републике Српске на подручју Источног Сарајева протекло у атмосфери креативности, другарства и међусобног разумијевања и уважавања, те да су у дружењу учествовала и српска дјеца са Косова и Метохије.

Делибор Кајевић, оснивач и шеф првог српског козачког пјевачког друштва "Петар Николаевич Рангел", рекао је Срни да је његовој дружини велика част што су вечерас са колегама из Русије наступили у, како је истакао, српском Сарајеву.

- Постојимо неких осам месеци, а план нам је да нашим људима приближимо идеју козаштва и љубави према Русији - навео је Кајевић.

Осим њега, ову музичку поставу чине и професори Младен Јанковић, Миљан Максимовић, доктор Стојан Шљука, Милан Ивановић, Ацо Мандић и Лука Новосел.

У културно-умјетничком програму учествовали су и чланови КУД-а "Славија" из Источног Сарајева.

Помоћ у организацији овог концерта Културном центру Источно Ново Сарајево пружили су Амбасада Руске Федерације у БиХ и Руски центар за науку и културу "Руски дом" из Београда.

Коментари 0
Повезане вијести
У ПУ Источно Сарајево саслушана три лица због продаје и куповине диплома У ПУ Источно Сарајево саслушана три лица због продаје и куповине диплома
Турнир у малом фудбалу у Источном Старом Граду од петка до недјеље Турнир у малом фудбалу у Источном Старом Граду од петка до недјеље
Крађа у дрогерији у Источној Илиџи Крађа у дрогерији у Источној Илиџи
Најчитаније
 • Дјечаку из Источног Сарајева спашена рука брзом реакцијом љекара КЦУС-а
  17h 34m
  11
 • Саслушан свештеник са Пала: Сумња се да је продавао лажне дипломе "по повољној цијени"
  14h 25m
  2
 • Крађа у дрогерији у Источној Илиџи
  23h 40m
  1
 • Идентификована лица која се доводе у везу са наношењем повреда лицу у Источном Новом Сарајеву
  19h 29m
  1
 • У ПУ Источно Сарајево саслушана три лица због продаје и куповине диплома
  18h 16m
  3