Ruski omladinski ansambl oduševio građane Istočnog Sarajeva

25.06.2024. 21:54
0
IZVOR: srna.rs

Članovi Narodnog omladinskog ansambla "Junost" iz ruskog grada Novomoskovska održali su večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo koncert tradicionalnog ruskog folklora i modernog plesa.

Vođa ansambla Anatolij Dmitrijevič Sazonov je za višedecenijski rad odlikovan Ordenom "Za zasluge pred otadžbinom" Prvog reda.

- Naš ansambl gaji tradicionalni i moderni ples i veliko nam je zadovoljstvo što smo večeras u prilici da vam se predstavimo u najboljem svjetlu - rekao je Sazonov novinarima, ističući da su članovi ansambla oduševljeni dočekom i gostoprimstvom u Istočnom Sarajevu.

Slika

Foto: srna.rs

Direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Mladen Janković izrazio je posebno zadovoljstvo zbog podrške Ambasade Ruske Federacije u BiH, kao i Ruskog centra za nauku i kulturu iz Beograda, koji su dali veliki doprinos realizaciji dijela kulturno-umjetničkog programa u okviru "Principovih dana u Istočnom Novom Sarajevu".

On je istakao da je druženje mladih iz Rusije i Republike Srpske na području Istočnog Sarajeva proteklo u atmosferi kreativnosti, drugarstva i međusobnog razumijevanja i uvažavanja, te da su u druženju učestvovala i srpska djeca sa Kosova i Metohije.

Delibor Kajević, osnivač i šef prvog srpskog kozačkog pjevačkog društva "Petar Nikolaevič Rangel", rekao je Srni da je njegovoj družini velika čast što su večeras sa kolegama iz Rusije nastupili u, kako je istakao, srpskom Sarajevu.

- Postojimo nekih osam meseci, a plan nam je da našim ljudima približimo ideju kozaštva i ljubavi prema Rusiji - naveo je Kajević.

Osim njega, ovu muzičku postavu čine i profesori Mladen Janković, Miljan Maksimović, doktor Stojan Šljuka, Milan Ivanović, Aco Mandić i Luka Novosel.

U kulturno-umjetničkom programu učestvovali su i članovi KUD-a "Slavija" iz Istočnog Sarajeva.

Pomoć u organizaciji ovog koncerta Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo pružili su Ambasada Ruske Federacije u BiH i Ruski centar za nauku i kulturu "Ruski dom" iz Beograda.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šumarski tehničari postaju njegovatelji Šumarski tehničari postaju njegovatelji
Gran-pri festivala u Istočnom Sarajevu za predstavu „Palčica“ Gran-pri festivala u Istočnom Sarajevu za predstavu „Palčica“
Odigrane četiri predstave, sutra zatvaranje festivala u Istočnom Sarajevu Odigrane četiri predstave, sutra zatvaranje festivala u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    11h 54m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    8h 26m
    0
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    13h 24m
    1
  • Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka
    9h 33m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    2h 47m
    1