Ruski omladinski ansambl oduševio građane Istočnog Sarajeva

25.06.2024. 21:54
0
IZVOR: srna.rs

Članovi Narodnog omladinskog ansambla "Junost" iz ruskog grada Novomoskovska održali su večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo koncert tradicionalnog ruskog folklora i modernog plesa.

Vođa ansambla Anatolij Dmitrijevič Sazonov je za višedecenijski rad odlikovan Ordenom "Za zasluge pred otadžbinom" Prvog reda.

- Naš ansambl gaji tradicionalni i moderni ples i veliko nam je zadovoljstvo što smo večeras u prilici da vam se predstavimo u najboljem svjetlu - rekao je Sazonov novinarima, ističući da su članovi ansambla oduševljeni dočekom i gostoprimstvom u Istočnom Sarajevu.

Slika

Foto: srna.rs

Direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Mladen Janković izrazio je posebno zadovoljstvo zbog podrške Ambasade Ruske Federacije u BiH, kao i Ruskog centra za nauku i kulturu iz Beograda, koji su dali veliki doprinos realizaciji dijela kulturno-umjetničkog programa u okviru "Principovih dana u Istočnom Novom Sarajevu".

On je istakao da je druženje mladih iz Rusije i Republike Srpske na području Istočnog Sarajeva proteklo u atmosferi kreativnosti, drugarstva i međusobnog razumijevanja i uvažavanja, te da su u druženju učestvovala i srpska djeca sa Kosova i Metohije.

Delibor Kajević, osnivač i šef prvog srpskog kozačkog pjevačkog društva "Petar Nikolaevič Rangel", rekao je Srni da je njegovoj družini velika čast što su večeras sa kolegama iz Rusije nastupili u, kako je istakao, srpskom Sarajevu.

- Postojimo nekih osam meseci, a plan nam je da našim ljudima približimo ideju kozaštva i ljubavi prema Rusiji - naveo je Kajević.

Osim njega, ovu muzičku postavu čine i profesori Mladen Janković, Miljan Maksimović, doktor Stojan Šljuka, Milan Ivanović, Aco Mandić i Luka Novosel.

U kulturno-umjetničkom programu učestvovali su i članovi KUD-a "Slavija" iz Istočnog Sarajeva.

Pomoć u organizaciji ovog koncerta Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo pružili su Ambasada Ruske Federacije u BiH i Ruski centar za nauku i kulturu "Ruski dom" iz Beograda.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Istočnom Sarajevu rođeno pet beba U Istočnom Sarajevu rođeno pet beba
Bol roditelja ubijenog dječaka Gorana Bozala ne jenjava decenijama Bol roditelja ubijenog dječaka Gorana Bozala ne jenjava decenijama
U Istočnom Sarajevu rođena jedna beba U Istočnom Sarajevu rođena jedna beba
Najčitanije
 • Vladika Joanikije: Sveštenomučenici dabrobosanski pozivaju na praštanje (FOTO)
  8h 33m
  0
 • U Palama prikupljeno 3.500 KM za liječenje Milijane Grujić
  7h 49m
  0
 • Poznato kada se igra finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza
  9h 33m
  0
 • Vrućine utiču na zdravlje - predostrožnost za djecu i stare
  10h 55m
  0
 • U ponedjeljak isplata socijalnih davanja u Srpskoj
  11h 0m
  0