Руски пилот грешком изрешетао и оборио Su-30 током војне вјежбе

24.09.2020. 11:01
0
ИЗВОР: Rts

Ловац Su-30 срушио се у централној Русији након што га је грешком оборио други авион током војних вјежби. Оба пилота су се безбједно катапултирала, али је 50 милиона долара вриједна летјелица уништена.

Ловац се срушио у централном Тверском региону, а пилоти су пронађени у "задовољавајућем" стању након инцидента, саопштила је канцеларија за медије руског западног војног дистрикта.

Иако из војске нису много открили о инциденту, локални медији пишу да је ловац највјероватније оборен. Прелиминарни налази откривају да је Su-30 грешком оборио други авион током војне вјежбе, рекао је анонимни извор из тверске хитне помоћи за агенцију Тас.

Комерсант је објавио и додатне детаље. Su-30 погођен је аутоматским топом свог модернијег рођака - вишенамјенског ловца Su-35.

Авиони најчешће током вјежби и симулираних дуела немају бојеву муницију на себи, али је овога пута, наводно, топ на Su-35 био напуњен. Пројектил је погодио Su-30 у реп.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    6h 15m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    9h 1m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    8h 34m
    1
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    11h 41m
    1
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    23h 30m
    0