Руски системи противваздушне одбране уништили пет украјинских дронова

30.11.2023. 15:10
0
ИЗВОР: sputnikportal.rs

Наставља се специјална војна операција у Украјини. Министарство одбране Русије саопштило је да је уништен први њемачки тенк „леопард 1А5“ на фронту.

Украјински предсједник Владимир Зеленски изразио је сумњу да ће Украјина икада постати чланица Сјеверноатлантске алијансе.

Главно са брифинга руског Министарства одбране:

На купјанском правцу одбијена су два напада Оружаних снага Украјине у подручју Синковке, са губицима непријатеља око 45 људи.

На краснолиманском правцу одбијен је украјински напад у подручју Јамполовке, губици Оружаних снага Украјине су око 250 људи.

На доњецком правцу одбијена су два напада у подручју Маринке и Андрејевке, Оружане снаге Украјине изгубиле су око 270 људи.

На јужнодоњецком правцу изедени су напади на јединице Оружаних снага Украјине, губици непријатеља - око 100 људи и један тенк.

Одбијена су три напада на запорошком правцу. Укупни губици Оружаних снага Украјине на херсонском правцу износили су 85 људи.

Украјински предсједник Владимир Зеленски изразио је сумњу да ће Украјина икада постати чланица Сјеверноатлантске алијансе.

На састанку са студентима током посјете Николајеву истакао је да ће ово питање бити приоритет, али да не зна да ли ће земља ући у НАТО.

Истовремено, Зеленски је још једном поновио да Кијев прихвата стандарде НАТО-а и да мора учинити све да „национална безбједност буде на највишем нивоу“.

Експлозије су одјекнуле у Николајеву и Кривом Рогу, пише украјински портал Страна.

Нису наведени детаљи.

Амерички тенкови М-1 Абрамс се суочвају у Украјини са високим ризиком од кварова због потребе за чишћењем ломљивих филтера мотора сваких 12 сати, што захтјева велику потрошњу горива, преноси Форбс.

Шеф прес-центра групе Запад Сергеј Жибински саопштио је да су руски системи противваздушне одбране из противваздушног ракетног система Тор уништили пет украјинских дронова у подручју Меловатке, Житловке, Залимана и Петровског у Луганској Народној Републици.

Војници 1. гардијске тенковске армије Западног војног округа (ЗВО) уништили су први тенк Леопард 1А5 у зони специјалне војне операције (СВО) у Украјини, саопштило је Министарство одбране Русије.

Посада тенка је покушала да се пробије до прве линије руске одбране.

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    19h 21m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    20h 26m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    14h 9m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    15h 15m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    10h 23m
    0