Руски суд заплијенио имовину Гуглу вриједну седам милиона евра

04.05.2022. 21:36
0
ИЗВОР: tanjug.rs

Арбитражни суд Москве заплијенио је новац и имовину компаније Гугл у вриједности од 500 милиона рубаља (скоро седам милиона евра) као привремену мјеру у оквиру тужбе телевизијске компаније НТВ за враћање приступа свом налогу на Јутјубу, наводи се у судским документима.

Суд је одлучио да „новац, укључујући средства која ће бити уплаћена на банковне рачуне, као и сва покретна и непокретна имовина која припада Гуглу, у укупном износу од 500 милиона рубаља, подлијежу заплијени, преноси Интерфакс.

Претходно су сличне мјере против Гугла предузете по истој тужби GPM Entertainment Television у власништву холдинга Газпром-Медиа.

Јутјуб је средином марта најавио да ће блокирати канале повезане са руским државним медијима широм свијета због рата у Украјини.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    4h 30m
    0
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    7h 16m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    6h 49m
    1
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    9h 56m
    1
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    21h 45m
    0