Са лажним дипломама до посла у Средњошколском дому

16.06.2021. 12:27
0
ИЗВОР: srpskainfo

Бањалучка полиција открила је да су се два радника у претходном периоду запослила у Средњошколском дому у Бањалуци, а на основу лажних диплома, речено је у ПУ Бањалука.

Извјештај је поднесен против Г. К. због сумње да је починио кривично дјело фалсификовање исправе.

– Сумњичи се да је у току 2014. године у намјери да их употријеби као праве, од непознате особе набавио лажне школске дипломе за звање ВК бравар, Диплому о положеном мајсторском испиту, Диплому и свједочанства о завршеној средњој школи, те их у виду овјерених копија употријебио приликом регулисања радно-правног статуса – појаснили су у полицији.

Други извјештај је поднесен против М. Ђ. а који се терети да је починио кривична дјела фалсификовање исправе и навођење на овјеру неистинитог садржаја.

– Он је у неутврђеном временском периоду прибавио фалсификовану диплому средње школе на своје име, потом исту овјерио у Одјељењу за општу управу Града Бањалука, доводећи  раднике наведеног Одјељења у заблуду, те као такву предало у персонални досије гдје је запослене у ЈУ Средњошколски дом Бањалука – истакли су у ПУ Бањалука.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција СИПА-е у више градова због лажних факултетских диплома Акција СИПА-е у више градова због лажних факултетских диплома
Ухапшено 10 лица због трговине факултетским дипломама Ухапшено 10 лица због трговине факултетским дипломама
СИПА врши претресе у више градова Српске због фалсификованих диплома СИПА врши претресе у више градова Српске због фалсификованих диплома
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 10m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 43m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 9m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 22m
    0
  • Партизан мијења име!
    8h 51m
    3