Са момком претукла старца и отела “мерцедес”

05.09.2019. 09:26
0
ИЗВОР: Глас Српске

За Бранкицом Лијешнић (24) из Кисељака Министарство унутрашњих послова Унско-санског кантона расписало је међународну потјерницу због сумње да је заједно са момком Тонијем Бошњаком претукла шездесетосмогодишњег старца.

Послије премлаћивања пар је од жртве отео мобилни телефон и “мерцедес” којим је побјегао.

Из МУП-а УСК је саопштено да осумњичену Лијешнићеву терете за разбојничку крађу, а наредбу за расписивање потјернице издао је Кантонални суд у Бихаћу.

- Осумњичена није доступна полицији, због чега је и тражено расписивање потјернице. Пошто је ријеч о међународној потјерници, по њој могу да поступају све полицијске агенције у БиХ, али и иностранству. Детаље не можемо да говоримо - казао је портпарол МУП-а УСК Але Шиљдедић.

Према незваничним информацијама, сумња се да је она побјегла ван БиХ.

Лијешнићеву и Бошњака терете да су почетком фебруара прошле године у Босанском Петровцу пресрели, претукли и опљачкали старца.

Идентитет жртве није саопштен због њене заштите. Након што су претукли старца, Лијешнићева и Бошњак отели су му мобилни телефон и “мерцедес” којим су и побјегли. Опљачкани је обавијестио полицију која је кренула за разбојницима, али су јој они умакли. Током потјере успјели су да избјегну више полицијских патрола те су побјегли према Кључу и Мркоњић Граду. Полицијска потјера је трајала неколико часова, а разбојнике је успјела да пронађе и ухапси полиција из Мркоњић Града. Двојац је пронађен на споредном путу у Превилама.

Приликом хапшења полицајци су код њих пронашли прибор за конзумирање наркотика, те двије таблете екстазија. Након хапшења провели су ноћ у затвору, али су касније пуштени да се бране са слободе. Међутим, током процеса против њих Лијешнићева се није одазивала на позиве полиције и суда, због чега је и затражено расписивање потјернице за њом. Лијешнићеву и Бошњака многи су упоредили са чувеним криминалним паром Бони и Клајдом због њиховог пљачкашког подухвата.

Бошњак

Осумњичени Тони Бошњак и раније је пунио ступце црне хронике, а повезиван је с продајом и уживањем наркотика.

Њега су 2016. године претукли Јасмин А. и Аднан Ч. из Сарајева када је дошао да купи дрогу од њих. Држали су га дуже вријеме у једној кући у сарајевској општини Стари Град. Тукли су га и пријетили ножем тражећи да им да све паре које има. Том приликом отели су му 800 КМ и мобилни телефон. Бошњак је некако успио да крвав истрчи на улицу, након чега је алармирана полиција, а он је превезен у болницу.

Коментари 0
Повезане вијести
Крађа у Источној Илиџи Крађа у Источној Илиџи
Крађа у Палама Крађа у Палама
Крађа у Трнову Крађа у Трнову
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 35m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 44m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 49m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 19m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 32m
    0