Са Срђаном Станићем отпочела нова ера у Кошаркашком клубу "Славија"

26.10.2022. 13:54
0
ИЗВОР: katera.news

Обожаваоци кошарке и спорта у Источном Сарајеву напокон ће моћи да уживају у премијерлигашким утакмицама кошаркаша “Славије”.

Доласком тренера Срђана Станића, отпочиње и нова ера у Кошаркашком клубу “Славија”.

Првотимци, заједно на челу са главним тренером и управом клуба, нестрпљиво ишчекују прву утакмицу у највишем такмичарском рангу у БиХ. Кошаркаши „Славије“ ће овај викенд прву утакмицу у сезони као премијерлигаши одиграти у Требињу против екипе „Леотара“.

Какво стање може да се очекује и шта су предуслови успјеха, за Катеру је рекао главни тренер у овом клубу Срђан Станић.

Срђан Станић је бивши кошаркаш и тренутни тренер , а Катери је открио и како је годинама био фудбалер и да је уживао у том спорту.

Годинама је, како каже, играо и кошарку и фудбал, али љубав ка кошарци је превагнула.

Он истиче како је нешто касније почео тренирати кошарку, али без обзира на то напорно је тренирао и  максимално залагао, што се одразило и на првој утакмици коју је одигао за “Славију”.

- Тренер Зока Шаренац је заслужан што сам почео играти у “Славији”, а у првој утакмици дао сам 27 поена - истиче Станић, коментаришући како се врло радо сјећа те утакмице.

Оно што  је истакао је да је након  добро одигране утакмице  добио додатни мотив  и потврду да се труд исплати.

У наставку разговора за наш портал, Станић је подвукао паралелу између времена у којем је он тренирао и у којем тренирају данашња дјеца.

- Данашња дјеца, након добро одигране утакмице, немају вољу да наставе и да се боре. Такође, нису толико вриједи, али настојим да их разумијем – рекао је он.

Према његовим ријечима, “нови свијет” са собом вуче и данашњу дјецу која без труда и напора добијају све што пожеле.

- Дјеца имају све на длану, понекад и превише за њихове узрасте. Иако је некима ова прича досадна, свакако је истинита - истиче Станић. 

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Како објашњава, услови у „Славији“ су исти као и у неким клубовима који се такмиче у лигама ван оквира државе, те додаје како су у сарајевским клубовима  чланарине труструко веће, а разлика у квалитету тренинга не постоји.

- Дјеца у “Славији” имају шест тренинга седмично, чак имају и различите термине, да би могли ускладити тренинг и школу. Мислим да родитељи, али и грађани, треба да цијене добробити домаћих клубова и да им пруже подршку - нагласио је Станић.

Када су у питању првотимци и њихово напредовање, Станић истиче да је у било којем клубу неминован рад.

- Јако је пуно играча који имају таленат, али то не цијене. У већини случајева није довољно имати само таленат, потребно је напорно тренирати и несебично се „давати“ спорту. Многи играчи то не схватају, али доказ томе су свјетски играчи који су дошли на постоље искључиво радећи, одричући се чак и породице - наводи он.

Овај предани тренер, играчку каријеру је завршио са 29 година истичући како је више заволио тренерски посао од самог играња.

- Када си играч мислиш само на себе, а као тренер си дужан да мислиш о потребама играча. Улога тренера подразумијева да будете и  педагог, родитељ и пријатељ. Та ширина тренерског посла много ми се више свиђа од играња кошарке - нагласио је Станић, наводећи како је суштина тренерског посла помоћи играчу да испољи свој таленат.

Премијерлигашке утакмице су за пар дана пред кошаркашима “Славије” и неминовно је да је та тема окупирала јавност, али и тренера Станића.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

- Припремање играча и утакмица су увелико у току, те се надам како ће навијачи и сви који су дио нашег тима имати разумијевања за кошаркаше који су нови у Премијер лиги. Волио бих да одмах на почетку остваримо повољан резултат , али већина играча није играла овај ранг - рекао је Станић.

Он је, такође, прокоментарисао како играчима не жели да ствара велики притисак, те  како је задовољан што посљедњих шест година клуб има финансијску подршку градске управе.

- Момцима је потребна подршка грађана и јавности који не треба да критикују играче него то препусте тренерима – истакао је Станић и додао да је важно да спортисти вјерују и вриједно тренирају јер само тако могу постићи врхунске резултате.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују КК „Орловик“ Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују КК „Орловик“
Шеховац: Признање најбољег спортисте ме мотивише за даљи рад и нове побједе (ФОТО) Шеховац: Признање најбољег спортисте ме мотивише за даљи рад и нове побједе (ФОТО)
Ерић: Признање које долази из локалне заједнице је потврда мог труда и рада (ФОТО) Ерић: Признање које долази из локалне заједнице је потврда мог труда и рада (ФОТО)
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    8h 29m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    5h 40m
    5
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    21h 26m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    19h 48m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    22h 2m
    5