Са тржишта БиХ повучен кинески фен за косу

02.12.2022. 10:11
0
ИЗВОР: srna.rs

Са тржишта БиХ повучен је ручни фен за косу тип "GW-685" поријеклом из Кине због опасности да би његовом употребом могло доћи до струјног удара, саопштено је из Агенције за надзор над тржиштем БиХ.

Ријеч је о фену за косу чије је произвођач непознат, а потрошачима који су га купили препоручује се да га не користе и врате у трговину.

Овај производ представља опасност од струјног удара, јер уређај није прописно означен, упутство за употребу није испоручено, а његова улазна снага је много мања од називне.

Фен је опасан јер је површина попречног пресјека проводника у напојном каблу мања од дозвољеног минимума, те није усклађен са наредбом о електричној опреми намијењеној за употребу унутар одређених напонских граница и са стандардом BAS EN 60335-2-23:2007 + A1:2010 + A11:2012 + A2:2016.

Надлежна инспекција наложила је мјеру повлачења са тржишта и уништења опасних производа, те обавјештавања потрошача о ризицима и начину враћања, наводе из Агенције.

Коментари 0
Повезане вијести
Са тржишта БиХ повучено више од 3.300 неисправних производа Са тржишта БиХ повучено више од 3.300 неисправних производа
Митрополит Хризостом прекинуо чланство у Међурелигијском вијећу БиХ Митрополит Хризостом прекинуо чланство у Међурелигијском вијећу БиХ
Цијена горива све већа, а колико се контролише његов квалитет Цијена горива све већа, а колико се контролише његов квалитет
Најчитаније
 • На данашњи дан преминула Слађана Кобас - тринаеста звјездица
  5h 26m
  1
 • Лица ухапшена у Источној Илиџи, пронађено преко два килограма опојне дроге (ФОТО)
  23h 59m
  1
 • Да ли је држава заборавила Перу и Дубравку Крстовић?
  19h 59m
  6
 • Бесплатни систематски прегледи у Болници „Србија“ за борачку популацију из Источног Новог Сарајева
  21h 2m
  0
 • Народна скупштина Републике Српске усвојила Породични закон
  16h 47m
  0