Са тржишта БиХ повучени бицикл за дјецу, новогодишње лампице и електрично решо

04.01.2024. 09:51
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Агенција за надзор над тржиштем Босне и Херцеговине повукла је из продаје новогодишње лампице "Multi function" поријеклом из Кине који представља опасност од струјног удара и пожара.

Дужина кабла између утикача и прве свјетиљке је мања од прописане, производ не садржи неопходна упозорења и није прописно означен.

Производ није усклађен са Наредбом о електричној опреми намијењеној за употребу унутар одређених напонских граница и стандардом BAS EN 60598-2-20.

Такође, из продаје је повучен бицикл за дјецу “14’ AOMMAT”због ризика од повреде. Земља поријекла је Кина, а бицикл представља ризик од повреде.

– Држачи на управљачима не испуњавају прописане захтјеве, заштита за ланац није у складу са прописаним захтјевима, упутства за употребу нису у складу са прописаним захтјевима, означавање бицикла није у складу са прописаним захтјевима – наводе у Агенцији.

Бицикл, како су навели из Агенције, не испуњава сигурносне захтјеве прописане у стандарду BAS EN ISO 8098:2015.

Из трговина је повучен и електрични решо JX-2020A из Кине, јер представлја опасност од пожара и струјног удара јер: нема функционално заштитно уземљење, нема адекватну конструкцију, није прописно означен, упутство за употребу није написано на једном од службених језика који се користе у Босни и Херцеговини.

Решо није усклађен са Наредбом о електричној опреми намијењеној за употребу унутар одређених напонских граница и са стандардом BAS EN 60335-2-9.

Препоручује се потрошачима који су купили ове производе да их одмах престану користити и да их врате у трговину гдје су их набавили.

Коментари 0
Повезане вијести
Шта открива најновија листа најмоћнијих пасоша у свијету - гдје је БиХ? Шта открива најновија листа најмоћнијих пасоша у свијету - гдје је БиХ?
БиХ земља са највише регистрованих кладионица у Eвропи БиХ земља са највише регистрованих кладионица у Eвропи
Прво крштење у новоосвештаном храму у Награђу код Дрвара Прво крштење у новоосвештаном храму у Награђу код Дрвара
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 1m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 0m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    7h 36m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    14h 57m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    9h 40m
    9