Sa tržišta BiH povučeni bicikl za djecu, novogodišnje lampice i električno rešo

04.01.2024. 09:51
0
IZVOR: srpskainfo.com

Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine povukla je iz prodaje novogodišnje lampice "Multi function" porijeklom iz Kine koji predstavlja opasnost od strujnog udara i požara.

Dužina kabla između utikača i prve svjetiljke je manja od propisane, proizvod ne sadrži neophodna upozorenja i nije propisno označen.

Proizvod nije usklađen sa Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i standardom BAS EN 60598-2-20.

Takođe, iz prodaje je povučen bicikl za djecu “14’ AOMMAT”zbog rizika od povrede. Zemlja porijekla je Kina, a bicikl predstavlja rizik od povrede.

– Držači na upravljačima ne ispunjavaju propisane zahtjeve, zaštita za lanac nije u skladu sa propisanim zahtjevima, uputstva za upotrebu nisu u skladu sa propisanim zahtjevima, označavanje bicikla nije u skladu sa propisanim zahtjevima – navode u Agenciji.

Bicikl, kako su naveli iz Agencije, ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN ISO 8098:2015.

Iz trgovina je povučen i električni rešo JX-2020A iz Kine, jer predstavlja opasnost od požara i strujnog udara jer: nema funkcionalno zaštitno uzemljenje, nema adekvatnu konstrukciju, nije propisno označen, uputstvo za upotrebu nije napisano na jednom od službenih jezika koji se koriste u Bosni i Hercegovini.

Rešo nije usklađen sa Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i sa standardom BAS EN 60335-2-9.

Preporučuje se potrošačima koji su kupili ove proizvode da ih odmah prestanu koristiti i da ih vrate u trgovinu gdje su ih nabavili.

Komentari 0
Povezane vijesti
Cijene veće za 0,3 odsto, godišnja inflacija dva odsto Cijene veće za 0,3 odsto, godišnja inflacija dva odsto
Koliko je danas teško steći normalne uslove za život Koliko je danas teško steći normalne uslove za život
Snijeg ponovo zabijelio BiH Snijeg ponovo zabijelio BiH
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    4h 57m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    23h 19m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    20h 27m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    23h 33m
    2
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    19h 41m
    0