Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године

22.10.2024. 15:42
0
ИЗВОР: srna.rs

Са тржишта БиХ повлачи се „Аргета кокошија паштета“ у паковању од 114 грама, серија 0300028498, чији је рок употребе 10. септембар 2027. године, зато што "за серију производа постоји могућност напуханих доза", те је продаја производа из ове серије заустављена.

Потрошачи се обавјештавају да производе са наведеним бројем серије не конзумирају, посебно ако препознају знакове напуханости амбалаже, објавила је Агенција за безбједност хране БиХ коју је компанија "Атлантик Аргета" Сарајево обавијестила о повлачењу производа.

Из Агенције наводе да у складу са Законом о храни, ако је амбалажа хране неприкладна или оштећена тако да су могуће микробиолошке и хемијске промјене хране у границама већим од дозвољених, храна се сматра неприкладном за људску употребу.

У складу са овим законом, потребно је обезбиједити да храна задовољава одредбе прописа о храни релевантних за њихове д‌јелатности као и надзирати поштовање прописа.

Ако субјекат у пословању са храном зна или оправдано сумња да храна коју је увезао, произвео, прерадио, ставио на тржиште или дистрибуисао, не задовоља захтјеве здравствене исправности, дужан је одмах спријечити стављање хране на тржиште, односно у случајевима када производ није више под његовом непосредном контролом о томе одмах обавијестити надлежне органе, напомињу из Агенције.

Коментари 0
Повезане вијести
БиХ жели да напусти више од трећине младих БиХ жели да напусти више од трећине младих
Иако нема снијега, зимска опрема је обавезна од 1. новембра Иако нема снијега, зимска опрема је обавезна од 1. новембра
За дјецу обољелу од рака, своју косу донирало је 145 дјечака и дјевојчица За дјецу обољелу од рака, своју косу донирало је 145 дјечака и дјевојчица
Најчитаније
  • Земни остаци Јована Дучића сахрањени у Требињу
    16h 1m
    8
  • Родитељ гађао флашом директора школе зато што није могао да довезе дијете до саме школе!?
    11h 19m
    0
  • Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године
    9h 42m
    0
  • Бора Станковић - "Сликар" пролазности живота и људске трагике
    10h 13m
    0
  • СИПА ухапсила пет особа
    14h 35m
    0