Са вјером у Веру – Одржано хуманитарно вече за нашу суграђанку (ФОТО)

27.03.2024. 20:21
0
ИЗВОР: katera.news

У Културном центру Источно Сарајево одржано је хуманитарно вече за нашу суграђанку Веру Гргић која од септембра 2020. године води борбу са раком дојке.

Сала је била мала да прими све њене суграђане који су дошли да јој пруже подршку. Са вјером у Веру, како је симболично и названо ово вече, порука је коју су јој послали пријатељи, породица, познаници, колеге, комшије, бивши ученици и сви они који познају ову храбру жену.

Милица Гргић, Верина кћерка, захвалила се организаторима и суграђанима који су дошли да пруже подршку њеној мајци.

- Ово је велики вјетар у леђа за њену даљу борбу. Емотивно проживљава све што се догађа, али јој то даје и огромну снагу – навела је она.

 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: katera.news

Борис Брајовић, директор Средње школе „28. јуни“, која је једна од организатора вечери, навео је да је Вера била професор практичне наставе и да је оставила огроман траг у овој школи.

- Вера је била врстан професор, позитивна и насмијана. Увијек спремна за шалу и забаву, али и за озбиљан рад – рекао је он.

Према његовим ријечима, са вечерашње хуманитарне вечери Вери желе да пошаљу дио магије, позитивне енергије и снаге за све борбе које јој предстоје.

- Она је борац, јака жена и сигурни смо да ће исход бити најбољи – рекао је Брајовић.

Биљана Ристић, предсједник и умјетнички директор КУД-а „Братство“ из Војковића, као и умјетнички руководилац КУД-а „Јахорина“ Трнова, рекла је да је ово само још једна у низу хуманитарних акција коју су организовали и на којој учествују.

- Родитељи дјеце која наступају, а који нису могли доћи, финансијски су подржали ову акцију – рекла је она.

Валентина Ристић и Ђорђије Лека из КУД-а „Братство“ истакли су да је важно бити хуман и настојати помоћи онима којима је помоћ потребна.

Према њиховим ријечима, публици ће се представити играма из Шумадије и Пирота.

Хуманитарно вече су организовали Средња музичка школа Средњошколског центра „Источна Илиџа“, Средња школа „28. јуни“, те културно-умјетничка друштва „Братство“ и „Славија“.

Подсјећамо, Вера од септембра 2020. године води борбу са раком дојке. Након осам хемотерапија оперисана је у Новом Саду гдје је одрађена обострана мастектомија и реконструкција. У септембру 2021. године откривене су јој промјене на обје надбубрежне жлијезде и код шестог пршљена.

Након тога je услиједила паметна терапијa која није била доступна у БиХ, а листе у Фонду Републике Српске су биле дуге. Уз подршку породице и најближих, Вера је наставила лијечење, а након осам мјесеци лијечење је наставила у оквиру Фонда.

Међутим, у августу 2023. године, откривају јој метастазу на малом мозгу, а потом и на десној надбубрежној жлијезди која је обмотала и притиснула вену cava inferior, главну шупљу вену у организму.

Након низа операција, терапија и борбе, Вера и њена породица не одустају.

Помоћ ће потражити на клиници која је специјализована за онколошко и паметно лијечење у Аустрији и за то јој је потребна наша помоћ.

Ако нисте у могућности да дођете у Културни центар у сриједу, Вери можете помоћи и уплатом финансијских средстава на рачун 5520041866679895, Адико банка а.д.  Бања Лука

Сврха уплате:

За лијечење Вере Гргић

Милица Гргић

Адико банка а.д. Бања Лука

Инструкције за уплате из иностранства:

Swift: HAABBA2B

Addiko Bank a.d

Алеја Светог Саве 13

78000 Бања Лука

БиХ

IBAN: BA3955200418833827838

Милица Гргић

Спасовданска 31Б

Источно Сарајево

Будимо хумани, помозимо Вери!

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање Дана 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса Обиљежавање Дана 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса
Промовисани доктори наука Универзитета у Источном Сарајеву Промовисани доктори наука Универзитета у Источном Сарајеву
У суботу обиљежавање Дана 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса У суботу обиљежавање Дана 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса
Најчитаније
 • Мајевичко ратиште 1992-1995. године
  1h 21m
  0
 • Мајка избола кћерку кад су дошли социјални радници
  21h 23m
  0
 • На Нишићима обиљежено 150 година постојања храма Светих апостола Петра и Павла (ФОТО)
  15h 38m
  4
 • Обиљежене 82 године од страдања више од 6.000 Срба Сарајевско-романијске регије
  20h 53m
  4
 • Дјечак (10) погођен из ваздушне пушке у парку
  14h 35m
  0