Sa vjerom u Veru – Održano humanitarno veče za našu sugrađanku (FOTO)

27.03.2024. 20:21
0
IZVOR: katera.news

U Kulturnom centru Istočno Sarajevo održano je humanitarno veče za našu sugrađanku Veru Grgić koja od septembra 2020. godine vodi borbu sa rakom dojke.

Sala je bila mala da primi sve njene sugrađane koji su došli da joj pruže podršku. Sa vjerom u Veru, kako je simbolično i nazvano ovo veče, poruka je koju su joj poslali prijatelji, porodica, poznanici, kolege, komšije, bivši učenici i svi oni koji poznaju ovu hrabru ženu.

Milica Grgić, Verina kćerka, zahvalila se organizatorima i sugrađanima koji su došli da pruže podršku njenoj majci.

- Ovo je veliki vjetar u leđa za njenu dalju borbu. Emotivno proživljava sve što se događa, ali joj to daje i ogromnu snagu – navela je ona.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: katera.news

Boris Brajović, direktor Srednje škole „28. juni“, koja je jedna od organizatora večeri, naveo je da je Vera bila profesor praktične nastave i da je ostavila ogroman trag u ovoj školi.

- Vera je bila vrstan profesor, pozitivna i nasmijana. Uvijek spremna za šalu i zabavu, ali i za ozbiljan rad – rekao je on.

Prema njegovim riječima, sa večerašnje humanitarne večeri Veri žele da pošalju dio magije, pozitivne energije i snage za sve borbe koje joj predstoje.

- Ona je borac, jaka žena i sigurni smo da će ishod biti najbolji – rekao je Brajović.

Biljana Ristić, predsjednik i umjetnički direktor KUD-a „Bratstvo“ iz Vojkovića, kao i umjetnički rukovodilac KUD-a „Jahorina“ Trnova, rekla je da je ovo samo još jedna u nizu humanitarnih akcija koju su organizovali i na kojoj učestvuju.

- Roditelji djece koja nastupaju, a koji nisu mogli doći, finansijski su podržali ovu akciju – rekla je ona.

Valentina Ristić i Đorđije Leka iz KUD-a „Bratstvo“ istakli su da je važno biti human i nastojati pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Prema njihovim riječima, publici će se predstaviti igrama iz Šumadije i Pirota.

Humanitarno veče su organizovali Srednja muzička škola Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“, Srednja škola „28. juni“, te kulturno-umjetnička društva „Bratstvo“ i „Slavija“.

Podsjećamo, Vera od septembra 2020. godine vodi borbu sa rakom dojke. Nakon osam hemoterapija operisana je u Novom Sadu gdje je odrađena obostrana mastektomija i rekonstrukcija. U septembru 2021. godine otkrivene su joj promjene na obje nadbubrežne žlijezde i kod šestog pršljena.

Nakon toga je uslijedila pametna terapija koja nije bila dostupna u BiH, a liste u Fondu Republike Srpske su bile duge. Uz podršku porodice i najbližih, Vera je nastavila liječenje, a nakon osam mjeseci liječenje je nastavila u okviru Fonda.

Međutim, u avgustu 2023. godine, otkrivaju joj metastazu na malom mozgu, a potom i na desnoj nadbubrežnoj žlijezdi koja je obmotala i pritisnula venu cava inferior, glavnu šuplju venu u organizmu.

Nakon niza operacija, terapija i borbe, Vera i njena porodica ne odustaju.

Pomoć će potražiti na klinici koja je specijalizovana za onkološko i pametno liječenje u Austriji i za to joj je potrebna naša pomoć.

Ako niste u mogućnosti da dođete u Kulturni centar u srijedu, Veri možete pomoći i uplatom finansijskih sredstava na račun 5520041866679895, Adiko banka a.d.  Banja Luka

Svrha uplate:

Za liječenje Vere Grgić

Milica Grgić

Adiko banka a.d. Banja Luka

Instrukcije za uplate iz inostranstva:

Swift: HAABBA2B

Addiko Bank a.d

Aleja Svetog Save 13

78000 Banja Luka

BiH

IBAN: BA3955200418833827838

Milica Grgić

Spasovdanska 31B

Istočno Sarajevo

Budimo humani, pomozimo Veri!

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    2h 5m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    20h 27m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    21h 42m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    17h 35m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    20h 41m
    1