Саборци: Нећемо дозволити каљање угледа Српске и Лукача

26.12.2019. 19:58
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Скуп подршке политичким представницима Републике Српске завршен је без обраћања политичара, а нису забиљежени ни инциденти.

На скупу под називом “За Републику Српску” који се одржавао у Бањалуци, у парку „Младен Стојановић“, у организацији више удружења ветерана одбрамбено-отаџбинског рата, према процјени организатора, окупило се око 7.000 људи.

Предсједник Удружења “Ветерани РС” Душко Вукотић рекао је да је „10.000 нас овдје вечерас сачекало да се њих 700 тамо разиђе”.

- Састављена држава БиХ не може ништа без нас ако смо јединствени. Нећу поменути надобудног селфи принца који добија превише пажње. У овом истом парку сам штрајковао са борцима. Престао сам да галамим када сам осјетио да постајем миљеник федералних медија. То се дешава и њима и то је најбољи знак да су на кривом путу – рекао је Вукотић.

Он је позвао Додика да каже да ћемо остати војно неутрални и да ће Лукач остати министар полиције.

Слика

– Јесам, постао сам Додиков саборац у послијератној одбрани РС. Милораде, добро браниш РС. Можеш да рачунаш на све борце све док водиш такву политику – рекао је Вукотић.

Предсједник Удружења “Источна Алтернатива” Војин Павловић поручио је министру унутрашњих послова РС Драгану Лукачу да је био благ према народном посланику Драшку Станивуковићу и да му је “требао набити говорницу на главу, да га не гледамо“. Станивуковићу је поручио да не долази у Сребреницу и Братунац.

Овај скуп је почео обраћањем команданта Друге крајишке бригаде Милорада Савића Чиче.

Он је на скупу “За Републику Српску”, који је одговор на протест опозиције у непосредној близини, поручио да су вечерас овдје да подрже РС и њене институције које су биле ратни циљ.

– Српска је створена вољом српског народа. Да нисмо вечерас овдје, изневјерили бисмо своје задатке и циљеве – рекао је Чича.

Савић је рекао да је на сцени специјални рат против РС и да се виде ментори који желе рушење институција РС. Он је рекао да саборци неће дозволити каљање угледа Драгана Лукача.

– Драгане, ниси сам, уз тебе су твоји саборци који су те извлачили крвавог – Чичине су ријечи.

Пуковник Цвијо Поповић је грађанима поручио да је прије 24 године завршен оружани сукоб, а да је рат настављен против РС из ФБиХ, Хрватске и запада.

– Морамо на своја покољења пренијети љубав према РС и према онима који се боре за РС. Сваки дневник у ФБиХ почиње са ријечју агресија. Пренијели су многа овлаштења са РС, а онда дође један човјек и каже не дам! Срећа је што тај човјек у рату није био командант, јер би га већ одвели. Знате ко је тај човјек – рекао је он.

Предсједник Удружења ветерана “Гарда Пантери” Петар Цвјетиновић, један од организатора скупа, поручио је да ће бранити институције које су створили.

Предсједник УО “Част Отаџбине” Бранислав Окука изјавио је да је Српска стварана против воље готово читавог свијета.

Слика

- Саборност српског народа је изродила Српску, а не неки појединац како ови тамо блебећу. Шта смо дочекали? Да разне сподобе и моралне наказе направе такве турбуленције које нас угрожавају. Нисмо ту да бранимо Драгана Лукача него ратног команданта и инстутуцију МУП. Ни улица, ни западни центри моћи неће смјењивати никога у РС. Неко вече је опозицијом управљао Авдо Авдић (новинар) – рекао је, између осталог.

Слика

Предсједник Удружења “Ветерани Републике Српске” Душко Вукотић изјавио је јуче да је, због покушаја урушавања институције Народне скупштине, потребно да борци који су стварали Српску јасно покажу јединство.

Вукотић је нагласио да су повод за скуп “За Републику Српску” који организује више удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата догађаји са посебне сједнице Народне скупштине, који су шокирали јавност Српске.

– Колико год неко не волио Драгана Лукача, ми њега доживљавамо као саборца и напад на њега је напад и покушај омаловажавања сваког припадника Војске и Полиције Републике Српске. Ми имамо препознатљивог Лукача на позицији једине оружане силе и не можемо допустити да то раде клинци који су расли у свили и кадифи – истакао је он.

Припадник специјалне полиције из Брчког, представљен као Станке, изјавио је на скупу да „оно што је нама у срцу не разумију они тамо“ показујући на опозицију.

– Драгане, не бој се док је нас – поручио је Станке.

Који је ово скуп?

Новинару Српскианфо прилази један грађанин.

– Реци ми, за кога је овај скуп?!

– Овај је подршка власти, а онај тамо у парку је опозициони.

– Аха, значи, овај је за Лукача. Добро, добро, хвала ти – ријечи су једног од грађана који је дошао на скуп подршке институцијама РС, али је код новинара Српскаинфо ипак провјерио да ли је на правом мјесту.

За сваки случај.

Опозиција

Подсјећамо, у исто вријеме, само 50-ак метара даље, почео је протест који су најавили посланици у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић (ПДП), Јелена Тривић (ПДП) и Небојша Вукановић (СДС).

Протест је организован као одговор на груби настрај министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача на народног посланика Драшка Станивуковића током посебне сједнице Народне скупштине РС.

Слика

Полицијска управа Бањалука није забранила одржавање ниједног од пријављених јавних скупова, а полицијски службеници извршиће обезбјеђење оба у складу са својим овлаштењима, саопштено је из ове управе.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан скуп "Бранимо Српску" у Источном Новом Сарајеву Одржан скуп "Бранимо Српску" у Источном Новом Сарајеву
Сарајевски МУП одбио захтјев да се испред Тужилаштва БиХ одржи скуп "Српска пред судом" Сарајевски МУП одбио захтјев да се испред Тужилаштва БиХ одржи скуп "Српска пред судом"
Одржан скуп „Србија наде“ у Београду Одржан скуп „Србија наде“ у Београду
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    19h 10m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    19h 17m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    15h 59m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    10h 37m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    11h 9m
    0