Сахрањен новинар Горан Маунага

12.03.2024. 15:06
0
ИЗВОР: srna.rs

Трагично преминули новинар Горан Маунага сахрањен је данас на гробљу Доњи Миљевићи у Источном Сарајеву, уз присуство великог броја пријатеља.

Од Маунаге се у име колега опростила главни и одговорни уредник "Независних новина" Сандра Гојковић-Арбутина која је нагласила да је Горан био сјајан професионалаца и велики човјек који је увијек своје искуство несебично дијелио са млађим новинарима.

- Тога дана у мору црних вијести које су дошле у Редакцију `Независних новина` стигла је и најцрња, за коју никада нисмо могли вјеровати да је могућа - о погбији нашег Гогоија - рекла је она.

Она је поручила да ће Маунага остати упамћен по многим сјајним текстовима које свједоче о његовом новинарском квалатету, али и по томе што је увијек имао времена за младе колеге.

- Маунага је своје знање радо дијелио са млађим колегама за које је увијек имао времена. Све то показује какав је човјек био - истакла је она.

Претходно је служено опијело.

Горан Маунага /65/, дугогодишњи новинар "Гласа Српске", "Независних новина" и Новинске агенције Републике Српске - СРНА погинуо је у суботу, 9. марта, у стравичној саобраћајној несрећи у Доњој Љубогошти код Пала.

Маунага је рођен 11. марта 1959. године у Сарајеву, гдје је завршио основну и средњу школу, док је на Факултету политичких наука у Сарајеву, одсјек журналистика, дипломирао 1984. године.

Каријеру је почео 1987. године у "Вечерњим новостима", а највећи дио радног вијека - од 2008. до 2018. године провео је радећи у "Гласу Српске".

Претходно је три године провео у "Независним новинама", а након одласка из "Гласа" био је шеф дописништва Новинске агенције Републике Српске - СРНА у Источном Сарајеву.

Објављивао је текстове у бројним листовима широм региона, а током грађанског рата у БиХ био је уредник и новинар у листовима "Српска војска" и "Јавност".

За објављене текстове добио је бројне награде, како од новинских кућа у којима је радио, тако и од асоцијација са којима је сарађивао.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас сахрана Петка Чанчара Данас сахрана Петка Чанчара
Сахрана новинара Горана Маунаге сутра на гробљу Доњи Миљевићи Сахрана новинара Горана Маунаге сутра на гробљу Доњи Миљевићи
У несрећи у Доњој Љубогошти погинуо Горан Маунага У несрећи у Доњој Љубогошти погинуо Горан Маунага
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    21h 23m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    12h 18m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    21h 29m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    13h 44m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    21h 37m
    0