Сахрањена дјевојчица од чијег се тијела отац није одвајао

10.02.2023. 17:28
0
ИЗВОР: glassrpske.com

- Видио сам Месута како лута међу срушеним зградама. Сједио је на земљи код једне од рушевина док су људи покушавали спасити своје рођаке. Он је држао некога за руку - рекао је фотограф Адем Алтан.

Био је то тренутак који је сажео неизрециву бол потреса у Турској: отац држи своју петнаестогодишњу кћерку за руку, једино што је видљиво од њеног тијела под рушевинама.

Месут Ханцер сједио је сам на хладноћи на хрпи поломљених опека које су некад чиниле његов дом, несвјестан свијета и схрван тугом.

Његова кћи Ирмак била је мртва.

Али он ју је одбијао пустити, милујући прсте који су вирили из мадраца на којем је дјевојка спавала кад је у понедјељак пред зору ударио први потрес.

Схрвани отац није се хтио одвојити од својег дјетета. Бол је бил превелика.

У близини се ускоро појавио АФП-ов искусни фотограф Адем Алтан, који је дојурио на мјесто догађаја из Анкаре. Није могао одвојити поглед од непомичног оца који је шутке туговао.

- Видио сам Месута Ханцера како лута међу срушеним зградама у Кахраманмарасу. Сједио је на земљи код једне од рушевина док су људи покушавали спасити своје рођаке. Он је држао некога за руку. Почео сам га фотографисати - рекао је Алтан за Аваз.

- 'Усликај моје дијете', довикнуо ми је. Затим је пустио руку коју је држао и показао ми своју кћерку. Након тога, поново је ухватио за руку. Несносна бол... Био сам тако тужан, нисам могао задржати сузе - Алтан се потом вратио до Месута.

- Једва је говорио, чак и кад ми је рекао своје име и презиме. У почетку га нисам могао разумјети због удаљености између нас.  Поновио је своје име. Сазнао сам да се зове Месут. Питао сам га како се зове његово дијете. "Моја Ирмак", рекао је. Лежао је на земљи и држао Ирмак за руку док су људи око њега тражили своје најближе у рушевинама зграде.  То је велика мука. Остао сам тамо два, два и по сата - рекао је Алтан.

Идућег јутра Алтан се вратио на исто мјесто. Али Месута и Ирмак више није било ту..

- Нисам их тамо затекао. Ирмак је извучена из рушевина. Мислио сам да сам направио врло моћну фотографију која је испричала бол коју је нанио земљотрес - рекао је за крај.

Новинари њемачког Билда фотографирали су неутјешног оца на гробу своје кћерке. Породица се никако не може помирити с великим губитком.

Коментари 0
Повезане вијести
Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало" Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало"
Тло не мирује: Нови земљотрес у региону! Тло не мирује: Нови земљотрес у региону!
Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    3h 1m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    15h 38m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    19h 26m
    0
  • Крађа у Палама
    1h 19m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    19h 10m
    0