Самовољно прикључење нових потрошача може изазвати посљедице

27.10.2022. 14:57
0
ИЗВОР: katera.news

Из „Електродистрибуције’’ Пале саопштавају да би самовољно прикључење нових потрошача на електроенергетски систем могло изазвати озбиљне посљедице јер овај систем није пројектован тако да већина објеката може да пређе на гријање на струју.

- Према информацијама које добијамо из теренских јединица, постоје потрошачи електричне енергије који одустају од постојећих система гријања на дрво, плин или фосилна горива, и прелазе на гријање путем електричне енергије, наводи су у саопштењу.

Како наводе, прикључци објеката које су изграђани ранијих година не могу поднијети прелазак потрошача на гријање електричном енергијом без значајне реконструкције, јер  нису пројектовани да поднесу оптерећење загријавања објекта на електричну енергију.

- Молимо потрошаче који се одлуче за загријавање објеката електричним гријачима да се обрате надлежним теренским јединицама ЗП ‘’Електродистрибуције’’ а.д. Пале, како би се провјериле техничке могућности електроенергетског прикључка и мјерног мјеста  и утврдило да ли прикључци задовољавају повећано оптерећење потрошача - додали су и овог предузећа.

Такође, истичу да електроенергетски систем није пројектован да издржи максимално једновремено оптерећење објеката који се грију електричним гријачима, односно не може омогућити да већина објеката пређе на гријање на електричну енергију.

- Упозоравамо да би самовољно прикључење нових потрошача могло изазвати озбиљне посљедице како на сам објекат тако и на комплетан електроенергетски систем дистрибутивног подручја – навели су из овог предузећа.

Коментари 0
Повезане вијести
Најављени прекиди електричне енергије Најављени прекиди електричне енергије
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву и Фочи
Службена иницијатива за сазивање Сабора Републике Српске Службена иницијатива за сазивање Сабора Републике Српске
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    18h 47m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    4h 20m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    18h 57m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    4h 26m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    4h 24m
    0