Samovoljno priključenje novih potrošača može izazvati posljedice

27.10.2022. 14:57
0
IZVOR: katera.news

Iz „Elektrodistribucije’’ Pale saopštavaju da bi samovoljno priključenje novih potrošača na elektroenergetski sistem moglo izazvati ozbiljne posljedice jer ovaj sistem nije projektovan tako da većina objekata može da pređe na grijanje na struju.

- Prema informacijama koje dobijamo iz terenskih jedinica, postoje potrošači električne energije koji odustaju od postojećih sistema grijanja na drvo, plin ili fosilna goriva, i prelaze na grijanje putem električne energije, navodi su u saopštenju.

Kako navode, priključci objekata koje su izgrađani ranijih godina ne mogu podnijeti prelazak potrošača na grijanje električnom energijom bez značajne rekonstrukcije, jer  nisu projektovani da podnesu opterećenje zagrijavanja objekta na električnu energiju.

- Molimo potrošače koji se odluče za zagrijavanje objekata električnim grijačima da se obrate nadležnim terenskim jedinicama ZP ‘’Elektrodistribucije’’ a.d. Pale, kako bi se provjerile tehničke mogućnosti elektroenergetskog priključka i mjernog mjesta  i utvrdilo da li priključci zadovoljavaju povećano opterećenje potrošača - dodali su i ovog preduzeća.

Takođe, ističu da elektroenergetski sistem nije projektovan da izdrži maksimalno jednovremeno opterećenje objekata koji se griju električnim grijačima, odnosno ne može omogućiti da većina objekata pređe na grijanje na električnu energiju.

- Upozoravamo da bi samovoljno priključenje novih potrošača moglo izazvati ozbiljne posljedice kako na sam objekat tako i na kompletan elektroenergetski sistem distributivnog područja – naveli su iz ovog preduzeća.

Komentari 0
Povezane vijesti
Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama
Većina klubova na strani aktuelnog rukovodstva Džudo saveza Republike Srpske Većina klubova na strani aktuelnog rukovodstva Džudo saveza Republike Srpske
Najavljeni prekidi električne energije Najavljeni prekidi električne energije
Najčitanije
  • Legenda o Milunu Mimiću
    7h 23m
    9
  • Sjećanje na ubijene civile u selu Presjenica
    6h 27m
    11
  • Bol roditelja ubijenog dječaka Gorana Bozala ne jenjava decenijama
    9h 30m
    1
  • Automobil udario dječaka u Bijeljini, ima teške povrede
    22h 25m
    0
  • Promjena porodičnog ljekara, pedijatra i ginekologa od 1. septembra do 31. oktobra
    9h 0m
    0