Шампионка свијета Сара Ћирковић допутовала у Зворник

30.11.2022. 13:34
0
ИЗВОР: infobirac.net

Шампионка свијета у боксу у категорији млађих сениора Сара Ћирковић допутовала је са тренером Мирком Ждралом у Зворник. Након што су се слeгли утисци, након освајања златне медаље на Свјетском првенсту у Шпанији, Ћирковићева каже да је имала четири одлична меча.

 – У првом колу сам била слободна, а онда сам редом побјеђивала репрезентативке Мексика, Енглеске, Индије, која је била првакиња Азије, те у финалу Данкињу. Све мечеве сам добила одлукама судија 5:0 – рекла је Ћирковићева новинарима и додала да је излазак на побједничко постоље био невјероватан.

 – То је било предивно. Лијепо је када си ти поносан, када је поносна твоја породица, град. То је прилијеп осјећај – навела је Ћирковићева.

Она је додала да је ова година била веома тешка и препуна такмичења.

 – Заиста сам исцрпљена, али када оствариш свој циљ, све је некако лакше. Но, за то је потребно одрицање. Било је пуно тренутака када смо жељели да будемо са својом породицом, пријатељима, али нисмо. Но, то је овај успјех надомјестио. Битно је да се не одустаје од свога циља, да се сваког дана ради све више и резултат ће доћи, тако да су и одрицања на том путу очекивана – рекла је Ћирковићева.

Истакла је да су честитке стигле са свих страна.

– Честитке су стигле од породице, пријатеља, града, јавних личности, а посебно ме обрадовао гест мојих другова из школе, управе, директорице и професора који су уживо пратили у школи мој полуфинални меч, што је заиста лијеп гест – истакла је Ћирковићева, која је ове године имала 20 мечева и исто толико побједа.

– Освојила сам европско првенство и свјетско првенство, сада слиједи одмор – закључила је Ћирковићева.

Мирко Ждрало, Сарин тренер захвалио се на подршци и честиткама те истакао да је поносан и срећан због медаље коју је Ћирковићева освојила.

 – Радом и квалитетним припремама Сара је показла да се може доћи до медаље. Колико је овај успјех велики говори и чињеница да нико никада у историји Србије није освојио омладинску златну медаљу – истакао је Ждрало и навео да је бокс у Србији напредовао доласком Ненада Боровчанина на чело Савеза, те похвалио долазак Славена Ристића на чело Боксерског савеза Републике Српске јер је показао да жели да овај спорт крене напријед у Српској.

Коментари 0
Повезане вијести
Сара Ћирковић изборила пласман у још једно европско финале Сара Ћирковић изборила пласман у још једно европско финале
Сара Ћирковић обезбиједила медаљу за Србију Сара Ћирковић обезбиједила медаљу за Србију
Сара Ћирковић иде по нову медаљу Сара Ћирковић иде по нову медаљу
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    8h 26m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    9h 41m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    15h 32m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    13h 59m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    15h 51m
    0