Šampionka svijeta Sara Ćirković doputovala u Zvornik

30.11.2022. 13:34
0
IZVOR: infobirac.net

Šampionka svijeta u boksu u kategoriji mlađih seniora Sara Ćirković doputovala je sa trenerom Mirkom Ždralom u Zvornik. Nakon što su se slegli utisci, nakon osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstu u Španiji, Ćirkovićeva kaže da je imala četiri odlična meča.

 – U prvom kolu sam bila slobodna, a onda sam redom pobjeđivala reprezentativke Meksika, Engleske, Indije, koja je bila prvakinja Azije, te u finalu Dankinju. Sve mečeve sam dobila odlukama sudija 5:0 – rekla je Ćirkovićeva novinarima i dodala da je izlazak na pobjedničko postolje bio nevjerovatan.

 – To je bilo predivno. Lijepo je kada si ti ponosan, kada je ponosna tvoja porodica, grad. To je prilijep osjećaj – navela je Ćirkovićeva.

Ona je dodala da je ova godina bila veoma teška i prepuna takmičenja.

 – Zaista sam iscrpljena, ali kada ostvariš svoj cilj, sve je nekako lakše. No, za to je potrebno odricanje. Bilo je puno trenutaka kada smo željeli da budemo sa svojom porodicom, prijateljima, ali nismo. No, to je ovaj uspjeh nadomjestio. Bitno je da se ne odustaje od svoga cilja, da se svakog dana radi sve više i rezultat će doći, tako da su i odricanja na tom putu očekivana – rekla je Ćirkovićeva.

Istakla je da su čestitke stigle sa svih strana.

– Čestitke su stigle od porodice, prijatelja, grada, javnih ličnosti, a posebno me obradovao gest mojih drugova iz škole, uprave, direktorice i profesora koji su uživo pratili u školi moj polufinalni meč, što je zaista lijep gest – istakla je Ćirkovićeva, koja je ove godine imala 20 mečeva i isto toliko pobjeda.

– Osvojila sam evropsko prvenstvo i svjetsko prvenstvo, sada slijedi odmor – zaključila je Ćirkovićeva.

Mirko Ždralo, Sarin trener zahvalio se na podršci i čestitkama te istakao da je ponosan i srećan zbog medalje koju je Ćirkovićeva osvojila.

 – Radom i kvalitetnim pripremama Sara je pokazla da se može doći do medalje. Koliko je ovaj uspjeh veliki govori i činjenica da niko nikada u istoriji Srbije nije osvojio omladinsku zlatnu medalju – istakao je Ždralo i naveo da je boks u Srbiji napredovao dolaskom Nenada Borovčanina na čelo Saveza, te pohvalio dolazak Slavena Ristića na čelo Bokserskog saveza Republike Srpske jer je pokazao da želi da ovaj sport krene naprijed u Srpskoj.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sara Ćirković ide po novu medalju Sara Ćirković ide po novu medalju
Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke
Uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira Uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    8h 26m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    19h 59m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    19h 40m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    6h 40m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    4h 30m
    0