Саобраћајни прекршаји у Српској се могу плаћати електронски на лицу мјеста

25.07.2024. 19:28
0
ИЗВОР: capital.ba

Саобраћајне прекршаје које су грађани плаћали чекајући у реду на шалтерима, од сада могу да уплате одмах на лицу мјеста.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске реализовало је овај пројекат у сарадњи са НЛБ Банком Бања Лука, што увелико олакшава и убрзава грађанима Републике Српске до сада компликовану процедуру плаћања саобраћајних прекршаја.

Нова могућност плаћања је представљена јавности, чему су присуствовали министар унутрашњих послова, Синиша Каран и предсједник Управе НЛБ Банке Бања Лука, Горан Бабић.

Каран се захвалио НЛБ банци Бања Лука на успјешној сарадњи у увођењу плаћања казни посредством платне картице, нагласивши да је оспособљен систем који је од недавно покренут и у неколико држава окружења.

- Због недостатка оваквог система у ранијем периоду има око 40.000 ненаплаћених прекршаја, а ријеч је углавном о људима који живе у иностранству. Тестна фаза је покренута у полицијским управама Бањалука и Бијељина и трајаће наредне двије до три седмице, да би се потом кренуло у цијелој Републици Српској - изјавио је Каран, нагласивши и важност поштовања саобраћајних прописа.

Предсједник Управе НЛБ Банке Бања Лука, Горан Бабић, казао је да се нада да ће потребе за било каквом врстом плаћања прекршаја бити све мање, изразивши задовољство што је НЛБ Банка Бања Лука партнер на овако важном развојном пројекту МУП-а Републике Српске.

- Наши суграђани очекују да им се пружи могућност избора када су начини плаћања у питању, а дигитална плаћања представљају будућност јер су бржа, једноставнија и сигурнија, зато нам је драго да је то и МУП РС правовремено препознао. Ми као финансијска институција имали смо и подршку наших технолошких партнера и ту бих истакао картичну кућу "Mastercard". Задовољство нам је да је НЛБ Банка Бања Лука партнер на овако важном развојном пројекту МУП-а Републике Српске. Истовремено је то и велика одговорност, с обзиром да развој и имплементација нових технологија захтијевају и беспријекорну подршку - нагласио је Бабић.

Грађани ће плаћајући на овај начин уштедити и дио новца, односно извршењем уплате електронски на лицу мјеста, саобраћајни прекршај плаћају са 50% умањеним износом.

Коментари 0
Повезане вијести
"Руј" се прославља 119 година "Руј" се прославља 119 година
Психијатрије у проблему: Пацијенти не могу кући јер их породице не желе! Психијатрије у проблему: Пацијенти не могу кући јер их породице не желе!
Почела исплата пензија у Српској Почела исплата пензија у Српској
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 9m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 32m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 5m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 2m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 53m
    0