Саобраћајнице и тротоари очишћени и посути абразивним материјалом

26.01.2021. 15:40
1
ИЗВОР: СРНА

На подручју општине Источно Ново Сарајево очишћени су и посути абразивним материјалом сви путни правци првог приоритета, као и тротоари, изјавио је директор Комуналног предузећа "Рад" Бојан Јолић.

Јолић је рекао да је од почетка овогодишње зимске сезоне проходност путева првог приоритета максинмална, те да до сада није било никавих проблема, док путеви другог и трећег приоритета представљају много већи изазов за чишћење.

- Према уговору са Општинском управом, путеве другог и трећег приоритета морамо очистити 24, односно 48 часова од престанка падавина. Ми смо то уз мање потешкоће са механизацијом до сада успијевали да испоштујемо, тако да вјерујем и да ћемо и сада све на вријеме очистити - нагласио је Јолић.

Према његовим ријечима, највећи проблем приликом одржавања саобраћајница другог и трећег приоритета су тешко доступни и уски путеви, па велики камиони са посипачима не могу да приступе, због чега су принуђени да шаљу мања возила која не носе посипаче.

Јолић је истакао да ово предузеће и даље располаже застарјелом механизацијом, коју су припремили и ремонтовали онолико колико је то могуће, али да до сада нису имали већих проблема.

Он је додао да је абразивни материјал обезбијеђен на вријеме и да га имају у довољним количинама, па се путеви и тротоари уредно посипају.

Када је ријеч о финансијским проблемима са којима се Комунално предузеће "Рад" већ дуги низ година суочава, Јолић је навео да финансијских потешкоћа и даље има, али да се нада да ће са начелником општине Јованом Катићем успјети да направе нови договор који ће водити ка оздрављењу фирме.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Ne znam 27.01.2021. 09:26
    Dobra mu stolica za gaming.
Повезане вијести
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    21h 52m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    17h 47m
    6
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    14h 17m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    2h 28m
    0
  • Лов газда са Јадрана не престаје
    13h 26m
    1