Саопштење ОО СДС-а Источно Ново Сарајево o сјечи стабала у парку „Сунце“

22.10.2021. 14:29
4
ИЗВОР: Катера

Општински одбор Српске демократске странке Источно Ново Сарајево упутио је саопштење о новонасталој ситуацији, везаној за градњу у парку "Сунце".

Писмо ОО СДС Источно Ново Сарајево преносимо у цјелости:

- Иако је бившег начелника општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић обећано грађанима да ниједно дрво у парку Сунце неће бити посјечено обећање након годину дана није испуњено. Данас имамо еколошку катастрофу у парку "Сунце". Они за чим жуде сви развијени градови свијета, а тo су зелене површине извођачи радова су посјекли и претвориће у бетон.

"Ово је еколошки криминал јер су лични интереси надјачали еколошке потребе. Шуме су фабрике кисеоника, ово није једно стабло ово је злочин над животном средином, изјавила је одборник СДС-а у Скупштини општине Источно Ново Сарајево Босиљка Дуњић.

Према њеним ријечима бивши начелник, а садашњи градоначелник Љубиша Ћосић је обећао грађанима да ниједна зелена оаза неће бити угрожена.

"Сви се добро сјећамо изјаве господина Ћосића да ако не вјерујемо ријечима начелника вјерујемо својим очима, подсјетила је Дуњићева.

"У парку "Сунце" десила се еколошка катастрофа која је ненадокнадива. Био сам један од покретача петиције против уништавања парка" Сунце" када је скупљено 1100 потписа којим су наши суграђани рекли да не желе градњу у парку, рекао је предсједник младих СДС ОО Источно Ново Сарајево и одборник у Скупштини општине Источно Ново Сарајево Стефан Игњатовић.

Игњатовић ће затражити од Скупштине општине сву документацију и дозволе које се односе на грађење у уништеном дијелу парка.

Одборник СДС-а Натко Суџука је подсјетио на то да се прошле године због сличних грађевинских активности локалних моћника покренуло клизиште са друге стране овог истог парка и да је права срећа да се није десила трагедија с обзиром да је клизиште покренуло и дјечији вртић у ком су у том моменту била дјеца!

“Да ли ове године можемо очекивати да клизиште покрене Дом здравља на нашој општини!?, додао је Суџука.

“Са друге стране овдје имамо природну оазу у сред урбаног дијела локалне заједнице, дрвеће, зеленило, парк и питам се да .ли ће се због похлепе појединаца, личног интереса владајућих људи у локалној заједници којима ништа није свето уништити и ово парче природе као што уништавамо Касиндолску ријеку, изјавио је Суџука.

Општински одбор Српске демократске странке поручује да ће наставити своје активности везано за парк и да ће тражити транспарентност у раду на локалитету градње јер грађани Источног Новог Сарајева заслужују одговоре на многа питања.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 23.10.2021. 22:43
    Sds i pdp su postali gori od Sda, samo rade na tome da sruse Snsd sa vlasti, ali nazalost to im nece poci za rukom... Dok ste bili na vlasti nista niste uradili za RS tako da to narod pamti....
  • Generic placeholder image
    Исток 23.10.2021. 06:31
    Рече Босиљка... и постави таблу за смртовнице.
  • Generic placeholder image
    Dejan 22.10.2021. 16:28
    Bravo omladino, borite se za svoj grad. Oni kleptomani sigurno ne mogu protiv naroda, a narodu treba pričati svaki dan kako bi se probudio.
  • Generic placeholder image
    Nebojsa 22.10.2021. 15:52
    Ni vi niste nista bolji,nikad niste završili zgrade kod stanice
Повезане вијести
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    3h 33m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    21h 16m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    15h 33m
    5
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    22h 31m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    23h 7m
    0