Saopštenje OO SDS-a Istočno Novo Sarajevo o sječi stabala u parku „Sunce“

22.10.2021. 14:29
4
IZVOR: Katera

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Istočno Novo Sarajevo uputio je saopštenje o novonastaloj situaciji, vezanoj za gradnju u parku "Sunce".

Pismo OO SDS Istočno Novo Sarajevo prenosimo u cjelosti:

- Iako je bivšeg načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić obećano građanima da nijedno drvo u parku Sunce neće biti posječeno obećanje nakon godinu dana nije ispunjeno. Danas imamo ekološku katastrofu u parku "Sunce". Oni za čim žude svi razvijeni gradovi svijeta, a to su zelene površine izvođači radova su posjekli i pretvoriće u beton.

"Ovo je ekološki kriminal jer su lični interesi nadjačali ekološke potrebe. Šume su fabrike kiseonika, ovo nije jedno stablo ovo je zločin nad životnom sredinom, izjavila je odbornik SDS-a u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo Bosiljka Dunjić.

Prema njenim riječima bivši načelnik, a sadašnji gradonačelnik Ljubiša Ćosić je obećao građanima da nijedna zelena oaza neće biti ugrožena.

"Svi se dobro sjećamo izjave gospodina Ćosića da ako ne vjerujemo riječima načelnika vjerujemo svojim očima, podsjetila je Dunjićeva.

"U parku "Sunce" desila se ekološka katastrofa koja je nenadoknadiva. Bio sam jedan od pokretača peticije protiv uništavanja parka" Sunce" kada je skupljeno 1100 potpisa kojim su naši sugrađani rekli da ne žele gradnju u parku, rekao je predsjednik mladih SDS OO Istočno Novo Sarajevo i odbornik u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo Stefan Ignjatović.

Ignjatović će zatražiti od Skupštine opštine svu dokumentaciju i dozvole koje se odnose na građenje u uništenom dijelu parka.

Odbornik SDS-a Natko Sudžuka je podsjetio na to da se prošle godine zbog sličnih građevinskih aktivnosti lokalnih moćnika pokrenulo klizište sa druge strane ovog istog parka i da je prava sreća da se nije desila tragedija s obzirom da je klizište pokrenulo i dječiji vrtić u kom su u tom momentu bila djeca!

“Da li ove godine možemo očekivati da klizište pokrene Dom zdravlja na našoj opštini!?, dodao je Sudžuka.

“Sa druge strane ovdje imamo prirodnu oazu u sred urbanog dijela lokalne zajednice, drveće, zelenilo, park i pitam se da .li će se zbog pohlepe pojedinaca, ličnog interesa vladajućih ljudi u lokalnoj zajednici kojima ništa nije sveto uništiti i ovo parče prirode kao što uništavamo Kasindolsku rijeku, izjavio je Sudžuka.

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke poručuje da će nastaviti svoje aktivnosti vezano za park i da će tražiti transparentnost u radu na lokalitetu gradnje jer građani Istočnog Novog Sarajeva zaslužuju odgovore na mnoga pitanja.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 23.10.2021. 22:43
    Sds i pdp su postali gori od Sda, samo rade na tome da sruse Snsd sa vlasti, ali nazalost to im nece poci za rukom... Dok ste bili na vlasti nista niste uradili za RS tako da to narod pamti....
  • Generic placeholder image
    Istok 23.10.2021. 06:31
    Reče Bosiljka... i postavi tablu za smrtovnice.
  • Generic placeholder image
    Dejan 22.10.2021. 16:28
    Bravo omladino, borite se za svoj grad. Oni kleptomani sigurno ne mogu protiv naroda, a narodu treba pričati svaki dan kako bi se probudio.
  • Generic placeholder image
    Nebojsa 22.10.2021. 15:52
    Ni vi niste nista bolji,nikad niste završili zgrade kod stanice
Povezane vijesti
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
Milan Petrović kandidat SDS-a za gradonačelnika Prnjavora Milan Petrović kandidat SDS-a za gradonačelnika Prnjavora
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    19h 39m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    18h 35m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    18h 39m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    15h 32m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    17h 29m
    0