Саопштење Општинског одбора ДНС-а Пале

22.10.2020. 14:16
8

Саопштење Општинског одбора ДНС-а Пале поводом, како истичу, неистинитих тврдњи које је износио начелник општине Пале Бошко Југовић на конференцији за новинаре одржаној 19. 10. 2020. године.

Саопштење преносимо у цјелости.

Општински одбор ДНС Пале је дуго времена размишљао да ли да одговори одлазећем начелнику Бошку Југовићу, на прозивке, опаске и неистине које је износио на конференцији за новинаре 19. 10. 2020. године. Наш став је да морамо одговорити и изнијети чињенице које ће оповргнути његове наводе и већ једном зауставити ту лакејску причу. Ово је посљедњи пут до краја камапање да се ми бавимо ликом и недјелом одлазећег начелника. Одлазећи начелник одлично познаје односе који су владали између њега и СНСД-а с једне стране и ДНС-а са друге стране. ДНС је био прихватљив за начелника док је у њему био и имао утицаја његов прика и док му је требала подршка да освоји мандат 2016. године, који не би освојио да није било ДНС-а.

ДНС није иступио из коалиције у недјељу јер није ни био у њој, чудило би нас да је господин Југовић био изненађен, с обзиром на однос који је имао према ДНС-у од друге половине 2018. године. Напомињемо господина Југовића да је он самоиницијативно и ничим изазван уклонио преосталог одборника ДНС-а из коалиције, господина Марка Кубатлију, из скупштинске већине, коалиције и доношења одлука. Једини разлог за то је било непријатељство које је развио његов прика Ацо Станишић и група око њега према ДНС-у и његовим члановима послије изборног дебакла и неосвајања мандата 2018. године, упркос свесрдној помоћи прике Југовића и осталих структура и параструктура који су им били при руци. Нама је чудно и ми смо изненађени на консататацију да смо ничим изазвани(!?) напустили коалицију (у којој нисмо ни били). Да ли је та „ничим изазваност“ проистекла из игнорисања ставова и идеја који су долазили из ДНС-а, његовог маргинализовања и ниподаштавања? ДНС је покушавао и једино успијевао да допринесе Палама када је ишао преко републичких органа и институција, о чему свједочи и задњи примјер око изградње водовода на Брезовицама. Господин Југовић је упорно избјегавао да прихвати пружену руку господина Нешића за пројекте изградње и ревитализације саобраћајница на простору општине Пале, а коју су биле у надлежности ЈП Путеви Републике Српске.

Сматрамо саркастичном изјаву да је ДНС имао интерес само за функције и средства, јер није имао ни функције ни средства на простору општине Пале, за шта је заслужан господин Југовић. Једини који су имали и имају функције су господин Југовић и група окупљена око његовог прике Аце Станишића, који слободно крчме и управљају буџетом општине на начин да грађанима, а мислимо ни њима самима није јасно на шта су трошени буџети за све ове четири године. То се на Палама не види. Сви пројекти, капитални и они мањи, који су урађени су финансирао је неко други, Владе Републике Српске, Владе Републике Србије, ЈП Путеви Републике Српске, разна остала министарства и јавна предузећа. Општина није била у стању ни да покрпи рупе на најпрометнијим саобраћајницама у својој надлежности, о споредним да и не почињемо.

Постојање програма ДНС-а није ствар ни проблем господина Бошка Југовића, нека обрати пажњу на свој програм који се изгледа састоји у конференцијама за медије на којима коментарише потезе других странака и сакривање иза лика и дјела српског члана Предсједништва и предсједника СНСД-а господина Милорада Додика. Господин Југовић ће поново покушати да освоји мандат преко обећања из 2016. године која не да нису остварена него се није ни покушало кренути у реализацију, вјероватно да би се опет искористила. Актуелни и одлазећи начелник и власт нити су радили, нити су градили, а оно што је за 4 године урађено нормалне општине ураде за једну грађевинску сезону. Најбољи примјер нам је општина Источно Ново Сарајево и развој који су имали за ове четири године и стагнација Пала за ове четири године. Четири капитална пројекта у мјесец дана пред изборе у односу на 4*365 дана на власти је премало, прекасно и недовољно.

Господин Југовић даље у свом излагању врши замјену теза и по методи „држите лопова“ оптужује ДНС за своје потезе. Неискреност и погрешни потези према ДНС-у кренули су 2018. године одвајањем интересне групе из ДНС-а и креирањем сопственог клуба одборника чије је интересе и прохтјеве начелник експресно рјешавао, јер прика је прика и не ваља да прика чека. Ако се нешто прики више не свиђа (читај ДНС) то треба уклонити и свим снагама покушати уништити. На том пољу је господин Југовић бриљирао и приказао колики је људски минимум и колика је људска мањина.

Бахаћење и демонстрација силе – да ли је и сватовска колона бахаћење и демонстрација силе, да ли је прослава спортских успјеха и других битних догађаја бахаћење или је то бахаћење само када су у питању они који нису по вољи одлазећег начелника? ДНС се упорно и свакодневно пребројавају крвна зрнца, тражи длака у јајету и игла у пласту сјена, па се и тако од мало необичне, али свакако креативне параде којом се ДНС представио направљен магарац од комарца. Вјероватно је господин Југовић љубоморан на некреативност свог штаба. Али на страну све то, господин Југовић није позван да одређује како ће друге политичке странке да представљају своје листе и програме, као што ни други не коментаришу СНСД-е. То да он слабо види се види из његовог вођења општине у протекле 4 године.

Ми добро видимо и чујемо, па смо примјетили да се саопштење на крају од става ОО СНСД свело на став носиоца листе, шефа Изборног штаба и кандидата за начелника.

ДНС нема намјеру да даље полемише са господином Југовићем и тиме му диже рејтинг, а могли бисмо надуго и нашироко. Ми ћемо да проводимо и промовишемо свој програм, своје политике и да покушамо да анимирамо што већи број гласача да изађе на изборе и подрже нашу листу, листу чистих људи, нових људи, људи који су за живот Пала.

Одговорно за људе и живот Пала!

Коментари 8
 • Generic placeholder image
  Gradjanin 28.10.2020. 10:59
  Dns skuplja politicke poene ,tako sto napadaju ljude koji nisu u stranci i hoce da ostave ljude bez posla koji nisu u njihovoj stranci,ja nisam ni u cijoj stranci,ali MOLIM VAS glasajte za koga hocete nemojte samo za DNS.
 • Generic placeholder image
  Nikola Pasic 23.10.2020. 15:54
  Spasa nam nema, ali propasti nećemo!
 • Generic placeholder image
  Dušan 23.10.2020. 10:45
  Samo me zanima kako su to prije bili bitnI dok su duvali u istu tikvu kao i SNSD.
  To samo pokazuje koliki ste vi misevi u SNSD-u.
  Ni jedan komentar protiv DNS-a nije bio dok ovi nisu izasli iz koalicije.
 • Generic placeholder image
  Vide kraj pa se koprcaju! 22.10.2020. 23:43
  Nema vise dragi moji, diploma za dzaba, nema vise trange fraange!
  Ali, znamo gdje ste kupili stanove..
  Tuzno je to kad strepis ko ce ti zapaliti auto na parkingu, kad se promjeni vlast pa poreska krene da ceslja:)))) ko mirno spava-ON JE BOGAT COVJEK
 • Generic placeholder image
  Megan 22.10.2020. 16:16
  Konacno neko sa .udima
 • Generic placeholder image
  Slađana Klačar 22.10.2020. 16:10
  Kako Načelnik nije gradio?Ul.S.J.Vukotića na Koranu,izvođač radova Petrović,koristeći valjak sa udarima od 40-50 tona slomio mi cijelu kući.Već 4 mjeseca niko nije izašao na teren da vide štetu koju su napravili.
 • Generic placeholder image
  Paljanin 22.10.2020. 15:05
  Nema stranke sa vise nekompetentnih ljudi od DNS-a.
  Vecinom studenata iz studentskih organizacija koji fakuktete zavrsavaju preko politicke veze a na vrijeme su skontali da kao takvi od struke ne mogu zaraditi, vec iskljucivo od politike i prevare.
 • Generic placeholder image
  Анонимно 22.10.2020. 14:57
  A ovi iz DNS su ko bitni?
Повезане вијести
ВиК: Ванредно саопштење
Акција даривања крви у Палама
Пале и Јахорина данас без електричне енергије
Најчитаније
 • Пронађена лица која су оштетила путнички аутомобил у Сокоцу
  26.11.2020
  0
 • Мигрант напао дјевојку у сарајевском насељу Добриња
  25.11.2020
  2
 • Прераст - природни феномен у кориту Паљанске Миљацке
  25.11.2020
  0
 • Физички напао суграђанку, те јој оштетио аутомобил
  26.11.2020
  0
 • Како се у Болници "Србија" боре са пошасти 21. вијека? (ВИДЕО)
  26.11.2020
  0