Сара Лучић и Лука Кезуновић међу најуспјешнијим атлетичарима Српске

13.12.2021. 15:07
0
ИЗВОР: СРНА

Тренер соколачког Атлетског клуба "Гласинац" Неђо Ђуровић изразио је задовљство што је Атлетски савез Републике Српске и ове године међу најуспјешнијим атлетичарима прогласио два члана овог клуба - Сару Лучић и Луку Кезуновића.

Ђуровић је рекао Срни да је на недавно одржаној "Вечери атлетике Републике Српске" Лучићева проглашена за најуспјешнију млађу сениорку Српске, а њен клупски колега Кезуновић за најуспјешнијег старијег пионира.

Према његовим ријечима, Лучићева је у овој години испунила норму за одлазак на Европско првенство до 23 године, на којем је учестовала као репрезентативка БиХ, као и за Балканско сениорско првенство на коме је скочила у вис 178 цемтиметара.

Учестовала је и на Екипном првенству Европе /Ц-група/ на Кипру на коме је као репрезентативка БиХ освојила треће мјесто.

Он је истакао да је Лучићева првакиња БиХ у скоку у вис у дворани и на отвореном за сениоре, те првакиња БиХ на 60 метара препоне у дворани, првакиња Српске у скоку у вис за сениоре, вицепрвакиња Српске у троскоку за сениоре и репрезентативка БиХ и Републике Српске.

- То је такмичарка која је много учинила у својој каријери јер је до сада, осим низа медаља у БиХ и Републици Српској, освојила шест Балканских медаља, чиме се сви поносимо - рекао је Ђуровић.

Кезуновић је, такође, добио признање Атлетског савеза Републике Српске као најуспјешнији старији пионир у овој години.

Он је рекордер Републике Српске и БиХ у петобоју за старије пионире на отвореном и у дворани и првак Републике Српске у дисциплини 100 метара препоне, наведено је у образложењу за признање.

Кезуновић је, додаје Ђуровић, првак БиХ и Републике Српске на 800 метара у својој категорији.

- То је перспективан и млад такмичар, пред којим је, уколико настави истим темпом да тренира, успјешна каријера - нагласио је тренер "Гласинца".

На манифестацији "Вече атлетике у Републици Спској" одржаној у организацији Атлетског савеза Републике Српске, сумирани су резултати постигнути у овој години и проглашени најуспјешнији атлетичари Српске у свим категоријама.

"Гласинац" основан је 2002. године на Сокоцу и један је од успјешнијих Атлетских клубова у Српској и БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Рогатичанка Ђурђина Деспет бронзана у скоку увис Рогатичанка Ђурђина Деспет бронзана у скоку увис
Сара Лучић четврта на Медитерану у скоку увис Сара Лучић четврта на Медитерану у скоку увис
Сара Лучић сутра путује у Италију на првенство Медитерана Сара Лучић сутра путује у Италију на првенство Медитерана
Најчитаније
 • Лица ухапшена због дроге у Источном Сарајеву
  7h 4m
  1
 • Страдао деветогодишњи дјечак
  5h 45m
  0
 • Произвођачи романијског кајмака спремни за предстојеће сајмове
  22h 26m
  0
 • Основцима у Источној Илиџи представљена “Чаробна књига” Јелене Глишић (ФОТО)
  21h 21m
  0
 • Миовчић: ФК "Славија" треба да буде главни интерес Српске
  3h 33m
  0