Сара Лучић и Лука Кезуновић међу најуспјешнијим атлетичарима Српске

13.12.2021. 15:07
0
ИЗВОР: СРНА

Тренер соколачког Атлетског клуба "Гласинац" Неђо Ђуровић изразио је задовљство што је Атлетски савез Републике Српске и ове године међу најуспјешнијим атлетичарима прогласио два члана овог клуба - Сару Лучић и Луку Кезуновића.

Ђуровић је рекао Срни да је на недавно одржаној "Вечери атлетике Републике Српске" Лучићева проглашена за најуспјешнију млађу сениорку Српске, а њен клупски колега Кезуновић за најуспјешнијег старијег пионира.

Према његовим ријечима, Лучићева је у овој години испунила норму за одлазак на Европско првенство до 23 године, на којем је учестовала као репрезентативка БиХ, као и за Балканско сениорско првенство на коме је скочила у вис 178 цемтиметара.

Учестовала је и на Екипном првенству Европе /Ц-група/ на Кипру на коме је као репрезентативка БиХ освојила треће мјесто.

Он је истакао да је Лучићева првакиња БиХ у скоку у вис у дворани и на отвореном за сениоре, те првакиња БиХ на 60 метара препоне у дворани, првакиња Српске у скоку у вис за сениоре, вицепрвакиња Српске у троскоку за сениоре и репрезентативка БиХ и Републике Српске.

- То је такмичарка која је много учинила у својој каријери јер је до сада, осим низа медаља у БиХ и Републици Српској, освојила шест Балканских медаља, чиме се сви поносимо - рекао је Ђуровић.

Кезуновић је, такође, добио признање Атлетског савеза Републике Српске као најуспјешнији старији пионир у овој години.

Он је рекордер Републике Српске и БиХ у петобоју за старије пионире на отвореном и у дворани и првак Републике Српске у дисциплини 100 метара препоне, наведено је у образложењу за признање.

Кезуновић је, додаје Ђуровић, првак БиХ и Републике Српске на 800 метара у својој категорији.

- То је перспективан и млад такмичар, пред којим је, уколико настави истим темпом да тренира, успјешна каријера - нагласио је тренер "Гласинца".

На манифестацији "Вече атлетике у Републици Спској" одржаној у организацији Атлетског савеза Републике Српске, сумирани су резултати постигнути у овој години и проглашени најуспјешнији атлетичари Српске у свим категоријама.

"Гласинац" основан је 2002. године на Сокоцу и један је од успјешнијих Атлетских клубова у Српској и БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидаткиња за најбољу на планети Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидаткиња за најбољу на планети
Вулета номинована за најбољу у Европи Вулета номинована за најбољу у Европи
Ивана Вулета се пласирала у финале Свјетског првенства Ивана Вулета се пласирала у финале Свјетског првенства
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 55m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    19h 9m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    16h 59m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    9h 24m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    20h 14m
    0