Sara Lučić i Luka Kezunović među najuspješnijim atletičarima Srpske

13.12.2021. 15:07
0
IZVOR: SRNA

Trener sokolačkog Atletskog kluba "Glasinac" Neđo Đurović izrazio je zadovljstvo što je Atletski savez Republike Srpske i ove godine među najuspješnijim atletičarima proglasio dva člana ovog kluba - Saru Lučić i Luku Kezunovića.

Đurović je rekao Srni da je na nedavno održanoj "Večeri atletike Republike Srpske" Lučićeva proglašena za najuspješniju mlađu seniorku Srpske, a njen klupski kolega Kezunović za najuspješnijeg starijeg pionira.

Prema njegovim riječima, Lučićeva je u ovoj godini ispunila normu za odlazak na Evropsko prvenstvo do 23 godine, na kojem je učestovala kao reprezentativka BiH, kao i za Balkansko seniorsko prvenstvo na kome je skočila u vis 178 cemtimetara.

Učestovala je i na Ekipnom prvenstvu Evrope /C-grupa/ na Kipru na kome je kao reprezentativka BiH osvojila treće mjesto.

On je istakao da je Lučićeva prvakinja BiH u skoku u vis u dvorani i na otvorenom za seniore, te prvakinja BiH na 60 metara prepone u dvorani, prvakinja Srpske u skoku u vis za seniore, viceprvakinja Srpske u troskoku za seniore i reprezentativka BiH i Republike Srpske.

- To je takmičarka koja je mnogo učinila u svojoj karijeri jer je do sada, osim niza medalja u BiH i Republici Srpskoj, osvojila šest Balkanskih medalja, čime se svi ponosimo - rekao je Đurović.

Kezunović je, takođe, dobio priznanje Atletskog saveza Republike Srpske kao najuspješniji stariji pionir u ovoj godini.

On je rekorder Republike Srpske i BiH u petoboju za starije pionire na otvorenom i u dvorani i prvak Republike Srpske u disciplini 100 metara prepone, navedeno je u obrazloženju za priznanje.

Kezunović je, dodaje Đurović, prvak BiH i Republike Srpske na 800 metara u svojoj kategoriji.

- To je perspektivan i mlad takmičar, pred kojim je, ukoliko nastavi istim tempom da trenira, uspješna karijera - naglasio je trener "Glasinca".

Na manifestaciji "Veče atletike u Republici Spskoj" održanoj u organizaciji Atletskog saveza Republike Srpske, sumirani su rezultati postignuti u ovoj godini i proglašeni najuspješniji atletičari Srpske u svim kategorijama.

"Glasinac" osnovan je 2002. godine na Sokocu i jedan je od uspješnijih Atletskih klubova u Srpskoj i BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska atletičarka Angelina Topić kandidatkinja za najbolju na planeti Srpska atletičarka Angelina Topić kandidatkinja za najbolju na planeti
Vuleta nominovana za najbolju u Evropi Vuleta nominovana za najbolju u Evropi
Ivana Vuleta se plasirala u finale Svjetskog prvenstva Ivana Vuleta se plasirala u finale Svjetskog prvenstva
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    22h 46m
    0
  • Krađa u Palama
    21h 4m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    17h 31m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    20h 19m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    13h 40m
    0