Шарац: Данас почиње узимање првих узорака од 10 лица која су била у контакту са зараженим особама

02.04.2020. 14:00
2
ИЗВОР: Срна

Директор Дома здравља Пале Иван Шарац рекао је Срни да ће у овој здравственој установи данас, када стигне комплетна опрема, почети узимање првих 10 узорака за тест на вирус корона од лица која су била у контакту са двије заражене особе у овој локалној заједници. 

- Узорци ће се узети од првих 10 лица које је епидемиолог одредио. Епидемиолог из Института за здравство Републике Српске ће одредити редослијед стања узорака, колико дневно се узима узорака и ко су приоритети - навео је Шарац.

Он је нагласио да Институт јавног здравства Републике Српске има своје одјељење у Источном Сарајеву и епидемиолога по чијем налогу Дом здравља Пале врши тестирање.

Шарац је рекао да се брачни пар код кога је утврђен позитиван налаз на вирус корона, осјећа добро и да немају никаквих проблема, те да се налазе у кућној изолацији поштујући препоруке љекара.

У општини Пале 31. марта тестирањем су потврђена прва два случаја заразе корона вирусом и ријеч је о млађем брачном пару, а инфекција потиче, највјероватније, од блиског контакта једног од супружника са особом у Бањалуци, код које је у међувремену позитивним налазом утврђено присуство Ковид-19.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Stjepan 02.04.2020. 20:23
    Hoće kad se i gospodin Jugović sjeti gdje mu je bio zamijenik
  • Generic placeholder image
    Zeljka 02.04.2020. 17:08
    Bravo Ivane, testirajte ih u maju, čemu žurba....
Повезане вијести
Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО) Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО)
Основци из ОШ „Србија“ у Палама организују хуманитарни базар за одлазак на екскурзију Основци из ОШ „Србија“ у Палама организују хуманитарни базар за одлазак на екскурзију
Потврђена оптужница због напада на полицајца у Палама Потврђена оптужница због напада на полицајца у Палама
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    21h 30m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    20h 43m
    0
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    3h 33m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    22h 51m
    3
  • “Случајна” грешка пуни касе трговаца
    23h 15m
    0