Šarac: Danas počinje uzimanje prvih uzoraka od 10 lica koja su bila u kontaktu sa zaraženim osobama

02.04.2020. 14:00
2
IZVOR: Srna

Direktor Doma zdravlja Pale Ivan Šarac rekao je Srni da će u ovoj zdravstvenoj ustanovi danas, kada stigne kompletna oprema, početi uzimanje prvih 10 uzoraka za test na virus korona od lica koja su bila u kontaktu sa dvije zaražene osobe u ovoj lokalnoj zajednici. 

- Uzorci će se uzeti od prvih 10 lica koje je epidemiolog odredio. Epidemiolog iz Instituta za zdravstvo Republike Srpske će odrediti redoslijed stanja uzoraka, koliko dnevno se uzima uzoraka i ko su prioriteti - naveo je Šarac.

On je naglasio da Institut javnog zdravstva Republike Srpske ima svoje odjeljenje u Istočnom Sarajevu i epidemiologa po čijem nalogu Dom zdravlja Pale vrši testiranje.

Šarac je rekao da se bračni par kod koga je utvrđen pozitivan nalaz na virus korona, osjeća dobro i da nemaju nikakvih problema, te da se nalaze u kućnoj izolaciji poštujući preporuke ljekara.

U opštini Pale 31. marta testiranjem su potvrđena prva dva slučaja zaraze korona virusom i riječ je o mlađem bračnom paru, a infekcija potiče, najvjerovatnije, od bliskog kontakta jednog od supružnika sa osobom u Banjaluci, kod koje je u međuvremenu pozitivnim nalazom utvrđeno prisustvo Kovid-19.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Stjepan 02.04.2020. 20:23
    Hoće kad se i gospodin Jugović sjeti gdje mu je bio zamijenik
  • Generic placeholder image
    Zeljka 02.04.2020. 17:08
    Bravo Ivane, testirajte ih u maju, čemu žurba....
Povezane vijesti
Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje
Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“ Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“
U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    8h 3m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    20h 3m
    7
  • Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
    21h 37m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    5h 32m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    4h 50m
    0