Сарадња удружења жена из Сарајевско-романијске регије

26.10.2019. 11:07
0
ИЗВОР: Srna

На Сокоцу је одржан скуп чланова удружења жена из Сарајевско-романијске регије поводом обиљежавања Свете Петке Параскеве, на коме су договорене наредне заједничке активности.

Свечаности у хотелу "Златни бор", коју је организовало соколачко Удружење "Аурора", пристуствали су чланови Удружења жена "Пробуди се" из Источне Илиџе, "Рогатица" из истоимене општине и "Јака жена" са Пала.

Замјеник градоначелника Источно Сарајево Данко Вучетић рекао је синоћ, поздрављајући овај скуп, да је поносан на то што град Источно Сарајево и градске општине помажу из буџета рад свих културних установа, невладиних организација и удружења које доприносе да друштвени живот у овој средини буде интересантнији за туристе и суграђане.

Предсједник Секције за друштвену активност жена при соколачком Удружењу грађана "Аурора" Љиљана Гајевић рекла је новинарима да ово удружење са 50 чланова постоји четрдесетак година и да је и опстало "управо зато што су жене то жељеле".

Она је истакла да се ова секција бави очувањем традиције кроз кућну радиност и хуманитарним радом.

Гајевићева је навела да се радови чланова овог удружења продају путем друштвенх мрежа, те да су представљани на модним ревијама и ван граница земље.

-Учествујемо на свим изложбама ручне радиности, покрећемо хуманитарне акције тешко обољелим суграђанима и посјећујемо мајке погинулих бораца у минулом рату- навела је она.

Предсједник Удружења жена "Рогатица" Богданка Јоловић /81/ синоћ је проглашена почасним предсједником свих удружења која окупљају жене на Сарајевско-романијској регији.

Она је рекла да ово удружење траје 55 година, да је много пута била његов предсједник, те подсјетила да догодине славе 50 година братимљења са уружењем жена из Рашке Србија.

Јоловићева је навела да се Удружење највише бави хуманитарним радом и у сарадњи са локалном управом помаже у организацији привредних и културних активности.

-Обишле смо бившу Југославију уздуж и попријеко и када бих имала могућност да поново бирам одлучила бих да радим исто- рекла је Јоловићева.

Предсједник Удружења "Пробуди се" из Војковића у Источној Илиџи Роксанда Мићић истакла је да удружење постоји шест година и окупља 20 чланова, те да се баве пољопривредном производњом и израдом народних рукотворина које продају у свом простору у Тржном центру "Тропик" у Источној Илиџи.

-Наш основни циљ је економско оснаживање жене и први смо у регији производе понудили купцу на пунктовима на мосту у нашем насељу- истакла је Мићићева.

Предсједник Удружења "Јака жена" Ленка Љевак је навела да је ово паљанско удружење основано прије двије и по године с циљем социјалног оснаживања жене, пружања помоћи старим лицима и реализације пројеката за бољи живот жене.

Коментари 0
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    21h 46m
    0
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    3h 21m
    0
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    19h 55m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    8h 36m
    0
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    6h 22m
    0