Saradnja udruženja žena iz Sarajevsko-romanijske regije

26.10.2019. 11:07
0
IZVOR: Srna

Na Sokocu je održan skup članova udruženja žena iz Sarajevsko-romanijske regije povodom obilježavanja Svete Petke Paraskeve, na kome su dogovorene naredne zajedničke aktivnosti.

Svečanosti u hotelu "Zlatni bor", koju je organizovalo sokolačko Udruženje "Aurora", pristustvali su članovi Udruženja žena "Probudi se" iz Istočne Ilidže, "Rogatica" iz istoimene opštine i "Jaka žena" sa Pala.

Zamjenik gradonačelnika Istočno Sarajevo Danko Vučetić rekao je sinoć, pozdravljajući ovaj skup, da je ponosan na to što grad Istočno Sarajevo i gradske opštine pomažu iz budžeta rad svih kulturnih ustanova, nevladinih organizacija i udruženja koje doprinose da društveni život u ovoj sredini bude interesantniji za turiste i sugrađane.

Predsjednik Sekcije za društvenu aktivnost žena pri sokolačkom Udruženju građana "Aurora" Ljiljana Gajević rekla je novinarima da ovo udruženje sa 50 članova postoji četrdesetak godina i da je i opstalo "upravo zato što su žene to željele".

Ona je istakla da se ova sekcija bavi očuvanjem tradicije kroz kućnu radinost i humanitarnim radom.

Gajevićeva je navela da se radovi članova ovog udruženja prodaju putem društvenh mreža, te da su predstavljani na modnim revijama i van granica zemlje.

-Učestvujemo na svim izložbama ručne radinosti, pokrećemo humanitarne akcije teško oboljelim sugrađanima i posjećujemo majke poginulih boraca u minulom ratu- navela je ona.

Predsjednik Udruženja žena "Rogatica" Bogdanka Jolović /81/ sinoć je proglašena počasnim predsjednikom svih udruženja koja okupljaju žene na Sarajevsko-romanijskoj regiji.

Ona je rekla da ovo udruženje traje 55 godina, da je mnogo puta bila njegov predsjednik, te podsjetila da dogodine slave 50 godina bratimljenja sa uruženjem žena iz Raške Srbija.

Jolovićeva je navela da se Udruženje najviše bavi humanitarnim radom i u saradnji sa lokalnom upravom pomaže u organizaciji privrednih i kulturnih aktivnosti.

-Obišle smo bivšu Jugoslaviju uzduž i poprijeko i kada bih imala mogućnost da ponovo biram odlučila bih da radim isto- rekla je Jolovićeva.

Predsjednik Udruženja "Probudi se" iz Vojkovića u Istočnoj Ilidži Roksanda Mićić istakla je da udruženje postoji šest godina i okuplja 20 članova, te da se bave poljoprivrednom proizvodnjom i izradom narodnih rukotvorina koje prodaju u svom prostoru u Tržnom centru "Tropik" u Istočnoj Ilidži.

-Naš osnovni cilj je ekonomsko osnaživanje žene i prvi smo u regiji proizvode ponudili kupcu na punktovima na mostu u našem naselju- istakla je Mićićeva.

Predsjednik Udruženja "Jaka žena" Lenka Ljevak je navela da je ovo paljansko udruženje osnovano prije dvije i po godine s ciljem socijalnog osnaživanja žene, pružanja pomoći starim licima i realizacije projekata za bolji život žene.

Komentari 0
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    23h 52m
    0
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    5h 27m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    10h 42m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    22h 1m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    8h 28m
    0