Сарајево филм фестивал биће одржан са смањеним капацитетима кина

05.08.2020. 11:19
0
ИЗВОР: Fena

Сарајево филм фестивал биће одржан упркос пандемији вируса корона, а како су већ раније најавили организатори, ова најзначајнија филмска смотра у регији трајаће од 14. до 21. августа и то у новом, прилагођеном формату и у складу с актуалним епидемиолошким мјерама.

Тако ће овогодишњи СФФ бити одржан са смањеним капацитетима дворана и кина, док ће дио програма бити доступан онлајн.

У Љетном кину Рајфајзен већ је подигнуто највеће филмско платно у регији, а филмови из програма Опен Ер моћи ће се гледати из различитих сектора на локацији уз максималан капацитет до 100 особа.

Да би се избјегле уобичајене гужве, организатори су гледаоцима препоручили онлајн куповину улазница.

У складу с епидемиолошком ситуацијом, овогодишње фестивалске локације су углавном отворена Опен Ер љетна кина: Љетно кино Рајфајзен, дм Самер Скрин, Љетно кино "Сафет Зајко", те ново Љетно кино Стари град.

Пројекције у затвореном су планиране у Босанском културном центру, кину Митинг Поинт, ММЦ Илиџа, Дјечија кућа Ново Сарајево. КЈП Центар Скендерија је алтернатива у случају кише за пројекције из Љетног кина Рајфајзен и Љетног кина Стари град.

Ове године Сарајево филм фестивал са дијелом свога филмског програма иде и у Мостар.

Организатори СФФ-а истакли су у упутама да ће при уласку и изласку с фестивалске локације, сваки посјетиоци бити обавезан носити заштитну маску, а Дирекција Фестивала препоручује ношење заштитне маске и за вријеме трајања филма, без обзира на то што ће размак између сваке столице бити према прописаним мјерама и уз физичку дистанцу.

Приликом уласка на локацију обавезна је дезинфекција обуће и дезинфекција руку. Прије сваке пројекције вршиће се дезинфекција и околних површина и столица, као и свих површина с којима је публика у контакту.

Ове године први пут након 17 година неће бити пројекција у Народном позоришту, нити ће на црвеном тепиху бити службеног протокола.

За награде Срце Сарајева у Такмичарским програмима 26. Сарајево филм фестивала укупно ће се такмичити 49 филмова. У четири такмичарске селекције - играног, документарног, кратког и студентског филма - чак 29 филмова ће забиљежити свјетску, шест међународну, два европску, 11 регионалну и једну босанскохерцеговачку премијеру.

Програм обухвата филмове и ауторе из Албаније, Јерменије, Аустрије, Азербејџана, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Кипра, Грчке, Грузије, Мађарске, ткз. Косова, Сјеверне Македоније, Малте, Молдавије, Црне Горе, Румуније, Србије, Словеније и Турске.

Коментари 0
Повезане вијести
Продужено радно вријеме угоститељских објеката у Сарајеву за вријеме СФФ Продужено радно вријеме угоститељских објеката у Сарајеву за вријеме СФФ
Сарајево Филм Фестивал ове године поново отвара врата за публику Сарајево Филм Фестивал ове године поново отвара врата за публику
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    23h 54m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    22h 1m
    0
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    16h 14m
    1
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    22h 5m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    20h 14m
    0