Сарајево: Протестна шетња у знак подршке Палестини

14.05.2021. 19:08
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Неколико стотина грађана Сарајева окупило се данас у центру града како би мирном протестном шетњом пружило подршку Палестини усред трајања сукоба с Израелом.

Протестна шетња је почела с Башчаршије, а присутни су све вријеме наизмјенично узвикивали: “Палестина”, “Газа”, “Босна” уз ношење застава Палестине и Босне и Херцеговине. Група грађана је шетала до Маријин-Двора, гдје је испред зграде парламента БиХ окончала протест, пише Кликс.

Дешавања у Јерусалиму су ових дана привукла пажњу свјетске јавности, а државе су подијељене када је ријеч о пружању подршке. Неки од њих подржавају Израел, док постоје и они који су на страни народа Палестине. И у БиХ је такође забиљежена таква врста подјеле.

Протестни скуп у Сарајеву је почео око 14 часова.

Прије два дана је једна оваква врста подршке одржана и у Зеници, а сходно томе, и из Сарајева је послата иста порука, а то је да „немири и злочин над народом Палестине морају престати“.

Подсјећамо, уочи Бајрама ескалирао је сукоб у источном Јерусалиму. У Гази је страдало најмање 109 људи, укључујући 28 дјеце и 15 жена, саопштило је у четвртак палестинско министарство здравља са сједиштем у Гази.

Од понедјељка је седам Израелаца убијено, а више од 200 повријеђено, рекла је израелска војска.

У међувремену је Хамас у четвртак навече на Израел испалио још око 55 ракета. Бројни званичници су апеловали на заустављање сукоба, међутим, досад још није постигнуто никакво конкретно рјешење.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 53m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    16h 50m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    15h 12m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    17h 26m
    3
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    22h 23m
    0