Сарајево уз Барселону потенцијални кандидат за организацију ЗОИ 2030. године

09.02.2022. 20:20
0
ИЗВОР: bhrt.ba

Предсједник Олимпијског комитета БиХ Маријан Квесић, потпредсједник Миланко Мучибабић и генерални секретар Саид Фазлагић данас су у Пекингу разговарали с предсједником Олимпијског комитета Шпаније Алехандром Бланко Бравом и Викторијом Кабезас, чланицом Извршног комитета Европских олимпијских комитета те генералним секретаром ОК Шпаније о кандидатури за ЗОИ Барселона - Сарајево 2030.

Договорено је да ће у наредном периоду бити одржани пратећи састанци између интересних страна, а Сарајево би требало да припреми оквирни буџет за реновирање борилишта.

Оквирни буџет би подразумијевао средства за реновирање скакаоница и стаза за нордијску комбинацију, које су приоритет кандидатуре, а трошкове би дјелимично покрио НОК Шпаније.

Потом би Сарајево требало у потпуности реновирати боб стазу, како би такмичења у бобу, санкању и скелетону била одржана такође у Сарајеву.

То би значило да би укупно 25 одсто спортиста и тренера ЗОИ Барселона - Сарајево 2030 наступило у Сарајеву.

Предсједник Олимпијског комитета Шпаније Алехандро Бланко Браво није крио своје одушевљење, те је током састанка био врло оптимистичан.

За наредну седмицу је заказан врло битан састанак у Мадриду, а почетком марта четверочлана делегација из Шпаније ће посјетити Сарајево и обићи наведена борилишта.

- Идеја ЗОИ Барселона - Сарајево 2030 се уклапа у нови концепт одрживости Игара, гдје се посебно ставља акценат на кориштење већ посјетеће инфраструктуре, односно њихове адаптације. Треба нагласити да би то за оба града биле друге олимпијске игре, односно Барселона би била још један град домаћин Љетних и Зимских олимпијских игара, а Сарајеву би се поново пробудио олимпијских дух - саопштено је из ОКБиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
Ухапшен мушкарац, заплијењено више од килограм дроге Ухапшен мушкарац, заплијењено више од килограм дроге
У судару учествовала четири возила, заустављен саобраћај У судару учествовала четири возила, заустављен саобраћај
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    14h 27m
    0
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    10h 59m
    0
  • Стручњаци упозоравају: Паркиран аутомобил није пожељно оставити у брзини
    3h 30m
    0
  • Откривена спомен-плоча поводом 30 година од оснивања ратне болнице
    5h 20m
    3
  • У Српској поскупљује брашно
    15h 57m
    1