Сарајево вечерас трећи најзагађенији град на свијету

01.02.2023. 20:54
0
ИЗВОР: srna.rs

Сарајево је вечерас трећи град у свијету по загађености ваздуха гдје је измјерен индекс квалитета 191, што ваздух у овом граду сврстава у категорију нездравог, подаци су сајта "Ер вижуал".

У исто вријеме, испред Сарајева су били пакистански Карачи, те Астана у Казахстану, у којима је ваздух био у категорији врло опасног.

Према мјерењима у 19.00 часова, нездрав ваздух био је и у Градишци, Бањалуци, Добоју, Палама, Сокоцу, Козарској Дубици, Илијашу, Тузли, Тешњу, те Босанској Крупи и још неким мјестима.

Нездрав ваздух може изазвати појаву појачаних симптома и интензитета болести код особа с болестима срца и дисајних органа, попут астме, док би сви остали могли почети осјећати негативан утицај загађења на здравље.

Плућним и срчаним болесницима, трудницама, дјеци и старијим особама савјетује се смањење било каквих физичких активности на отвореном, а осталима избјегавање продужених или већих напрезанја током боравка на отвореном.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    23h 32m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    19h 48m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    15h 43m
    5
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    23h 55m
    0
  • Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог
    23h 47m
    8