Шаровић и Бореновић честитали Дан Војске Републике Српске

12.05.2021. 13:43
0
ИЗВОР: Катера

Пресједник Српске демократске странке (СДС) Мирко Шаровић честитао да је Дан Војске Републике Српске и рекао да актуелне проблеме бораца треба рјешавати системски, а не кроз једнократне помоћи. 

- Свим припадницима Војске Републике Српске и припадницима Дана Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ упућујем најискреније честитке поводом Дана Војске Републике Српске. Жртве које су борци Војске Републике Српске дали за стварање и очување Републике Српске обавезује нас да данас градимо Републику Српску као пожељно мјесто за живот - наводи се у честитци предсједника СДС Мирка Шаровића.

Додаје се да, на данашњи дан, шаљу поруку подршке демобилисаним борцима, ратним војним инвалидима и породицама погинулих бораца и да они морају истрајати у захтјевима да надлежне институције системски рјешавају проблеме ових категорија.

- Нажалост, 29. годишњицу од формирања Војске Републике Српске дочекујемо у тренутку када Влада Српске једнократном помоћи од 100 КМ покушава да додатно понизи борце, који заслужују да се њихови проблеми системски ријеше – поручио је Шаровић.

Предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић честитао је 12. мај,  Дан војске Републике Српске. 

- Данас с поносом обиљежавамо годишњицу настанка и присјећамо се херојства припадника Војске Републике Српске. Без Војске Републике Српске не би било ни Републике Српске у цјелини, за чије је стварање највећи допринос дало преко двије стотине хиљада људи који су били у војсци и 24.000 погинулих којих се увијек морамо сјећати с посебним поштовањем. Њима, кроз бригу за њихове породице и преживјеле саборце Република мора исказивати пуну захвалност, јер су управо они заслужни за Републику Српску у којој данас живимо - каже Бореновић. 

Бореновић каже да је на свима нама да одржавамо завјете борбе за опстанак српског народа у миру, у својој Републици, на мјестима гдје живимо вијековима.

Коментари 0
Повезане вијести
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    9h 47m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    18h 39m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    12h 30m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    16h 15m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    7h 22m
    4