Šarović i Borenović čestitali Dan Vojske Republike Srpske

12.05.2021. 13:43
0
IZVOR: Katera

Presjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović čestitao da je Dan Vojske Republike Srpske i rekao da aktuelne probleme boraca treba rješavati sistemski, a ne kroz jednokratne pomoći. 

- Svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i pripadnicima Dana Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana Vojske Republike Srpske. Žrtve koje su borci Vojske Republike Srpske dali za stvaranje i očuvanje Republike Srpske obavezuje nas da danas gradimo Republiku Srpsku kao poželjno mjesto za život - navodi se u čestitci predsjednika SDS Mirka Šarovića.

Dodaje se da, na današnji dan, šalju poruku podrške demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama poginulih boraca i da oni moraju istrajati u zahtjevima da nadležne institucije sistemski rješavaju probleme ovih kategorija.

- Nažalost, 29. godišnjicu od formiranja Vojske Republike Srpske dočekujemo u trenutku kada Vlada Srpske jednokratnom pomoći od 100 KM pokušava da dodatno ponizi borce, koji zaslužuju da se njihovi problemi sistemski riješe – poručio je Šarović.

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović čestitao je 12. maj,  Dan vojske Republike Srpske. 

- Danas s ponosom obilježavamo godišnjicu nastanka i prisjećamo se herojstva pripadnika Vojske Republike Srpske. Bez Vojske Republike Srpske ne bi bilo ni Republike Srpske u cjelini, za čije je stvaranje najveći doprinos dalo preko dvije stotine hiljada ljudi koji su bili u vojsci i 24.000 poginulih kojih se uvijek moramo sjećati s posebnim poštovanjem. Njima, kroz brigu za njihove porodice i preživjele saborce Republika mora iskazivati punu zahvalnost, jer su upravo oni zaslužni za Republiku Srpsku u kojoj danas živimo - kaže Borenović. 

Borenović kaže da je na svima nama da održavamo zavjete borbe za opstanak srpskog naroda u miru, u svojoj Republici, na mjestima gdje živimo vijekovima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Miličević: Djelimično riješen problem finansiranja stranke Miličević: Djelimično riješen problem finansiranja stranke
Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
Miličević: Riješili smo problem ličnih primanja naših zaposlenih u SDS-u Miličević: Riješili smo problem ličnih primanja naših zaposlenih u SDS-u
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    8h 22m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    22h 36m
    0
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    20h 43m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    19h 31m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    2h 13m
    0