Шаровић: Одласком Инцка требао се ОХР угасити

03.06.2021. 21:55
0
ИЗВОР: Катера

Предсједник Српске демократске странке (СДС) Мирко Шаровић рекао је вечерас у Источном Сарајеву да је ОХР био на излазним вратима из БиХ, те да је одласком Валентина Инцка ОХР требао да се затвори и да БиХ даљи пут ка ЕУ настави без помоћи високог представника.

Шаровић је истакао да је на састанку делегације Републике Српске са предсједником Србије Александром Вучићем у Београду то исто поновио, те истакао да се ипак десио овај обрт да умјесто Инцка дође Шмит.

- Поставља се питање зашто послије једног "невидљивог" Инцка треба да дође једна тако висока личност какав је Шмит. Ја сам сматрао и то сам рекао јуче на састанку у Београду, да су за његов долазак криве домаће власти, јер су оне на неки начин "васкрсле" Шмита, представника једне такве моћне земље као што је Њемачка - каже Шаровић.

Шаровић каже да је став Српске демократске странке да је неприхватљиво то што се данас у БиХ намећу санкције, да се кажњавају појединци, то желимо јасно да кажемо да не би неко помислио да се ми радујемо неким стварима - каже Шаровић и додаје да је такве санкције трпио и сам, као и СДС.

- Ако позиција мисли да може сама, изволите, али ми мислимо да не може и да треба о неким стварима заједнички сједнемо и разговарамо, управо због неравноправности и лошег односа спрам опозиције - истиче Шаровић.

Шаровић очекује да ће Република Србија заузети став и позицију коју има спрам Дејтонског мировног споразума, те да ће водити рачуна о стварима, које ће услиједити доласком новог високог представника у БиХ.

Према његовим ријечима, главне теме у сарадњи са високог представником би требале да буду економски развој, напредак, развој инфраструктуре, демократизација друштва, борба против корупције и крупни захвати у правосуђу.

- Вјерујем да се неће кренути неким другим путем што би било лоше, не бих желио да будем неки црни прогнозер у том смислу, тако да своје стране и као опозиција и као СДС, даћемо свој пуни допринос у очувању интегритета, стабилности и опстојности, сигурности и аутономије Републике Српске коју има у складу са Дејтонским мировним споразумом, снажно се противећи било каквом нарушавању оних права које имамо у складу са Дејтонским мировним споразумом - истакао је предсједник СДС.

Коментари 0
Повезане вијести
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    9h 48m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    21h 48m
    8
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    23h 22m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    7h 17m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    6h 35m
    0