Шаровић поручио Додику: Желим да чујете како је када вас оптужују за издају

23.12.2019. 20:24
0
ИЗВОР: Srpska.info

Предсједник СДС Мирко Шаровић, у обраћању посланицима Народне скупштине РС, рекао је да АНП није био документ Савјета министара БиХ и да га је израдио један човјек, те да српски представници у томе нису учествовали кроз Комисију за НАТО интеграциони процес.

– Прошли пут сам рекао, и сада говорим, 95 одсто надлежности са РС на БиХ пренијела је ваша странка. Сада желите да оперете ту своју улогу. Тачно је, промијенили смо Пословник Преставничког дома, зато што сте ви блокирали ПС БиХ и Српску оставили без двије милијарде КМ – рекао је Шаровић.

Говорећи о Програму реформи, Шаровић је рекао да је тиме закорачено у НАТО пут БиХ.

– Све је сада у рукама Предсједништва и ПС БиХ. Нигдје нема војне неутралности РС. Вашим потписом сте у опасност довели статус РС и њених институција. Пошто говорите о издаји, желим да чујете како изгледа када се то односи на вас. Ви сте актер једне од највећих издаја у историји РС, ви сте носилац те активности. Ваш покушај да се овај документ другачијег назива прикаже да није АНП, да је то нешто неважно, је обмана јавности. Није битно колико документ има страна, промјена назива неме везе ни суштинског значаја. Овај докумет, ако буде прихваћен у команди НАТО, значи активацију МАП. Ви то знате. Читава акција је вођена са вама да би вама олакшали ситуацију – рекао је Шаровић Додику.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    12h 26m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    13h 41m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    19h 32m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    17h 59m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    19h 51m
    0