Шаровић: Треба да вјерујемо у онакву Републику Српску какву је у нашим срцима прижељкујемо

08.01.2020. 15:15
0
ИЗВОР: ИС радио

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић је оквиру обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске у просторијама Градске управе у Источном Сарајеву одржао конференцију за новинаре и истакнуте представнике друштвеног живота Источног Сарајева.

Шаровић је честитао 9. јануар свим грађанима Републике Српске, нагласивши да је овај празник историјски важан за Републику Српску.

-Мислим да је веома важно да овај историјски дан обиљежимо и у Источном Сарајеву је су Пале, Романија и овај град посебно важна историјска мјеста, и светионици онога шта је данас Република Српска. Данас се присјећамо свих оних који су дали своји животе за одбрану наше слободе и људи који су 9.јануара имали историјску сједницу за Републику Српску - рекао је Шаровић.

Шаровић је рекао да овај празник  треба да обезбиједи јединство, и да неће да говори нити о политичким ни друштвеним разликама.

-Данас се присјећамо идеала за које су се наши претходници борили, а то су слобода, демократска, успјешна,развијена, боља, јака и стабилна Република Српска. Јако је битно споменути и наше прваке који су прије 28 година доносили кључне одлуке за нашу Републику, и који су то радили снажно вјерујући у то што раде,  и од немогућег учинили могуће. И ми требамо да вјерујемо у онакву Републику Српску какву је у нашим срцима прижељкујемо - додаје Шаровић.

Потпредсједница Народне скупштине Републике Српске Соња Караџић-Јовичевић такође је честитала грађанима 9. јануар нагласивши да СДС сматра да не можемо прославити Дан Републике, а да се не поклонимо онима који су  своју младост и  животе уградили у темеље Републике Српске јер су то истински ствараоци наше Републике.

-Девети јануар ће се славити и убудуће, без обзира шта ко мислио и коментарисао! Свима онима који поштују Републику Српску и српски народ у БиХ желим срећан Дан Републике, са надом да ћемо у миру, здрављу и срећи кренути ка напретку и бољим временима. Крајње је вријеме да након несрећног сукоба у БиХ кренемо даље и живимо, ако не заједно, онда као добре комшије које се цијене и поштују - каже Караџић-Јовичевић.

Предсједник Скупштине Општинске борачке организације „Илиџански борац“ Горан Шеховац рекао је да на Дан Републике Српске нема мјеста политици и да сви треба да буду заједно.

-СДС је државотворна странка која је успјела да уједини све факторе и све људе у отаџбинском рату - навео је Шеховац и позвао политичаре да више воде рачуна о животним темама, те положају бивших бораца и категоријама становника проистеклих из рата.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић присуствовао је данас у оквиру обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске полагању вијенаца на више спомен-обиљежја погинулим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату.  Шаровић је положио вијенце на спомен-обиљежје Мали Зејтинлик на Сокоцу, Централни споменик погинулим борцима у Палама, спомен-обиљежје у Миљевићима у Источном Сарајеву, и у цркви на Вељинама у Источној Илиџи.

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    11h 28m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 24m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    23h 53m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    10h 28m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    7h 21m
    0