Шаровић вјерује да ће Сладоје бити побједник

17.10.2020. 18:00
1

Калиновик треба вратити Калиновичанима како би се вратио живот у овај град и како би се зауставиле подјеле које проводи тренутна локална власт, казао је данас Мирко Шаровић, предсједник СДС-а.

Он је на скупу, Разговор са грађанима Калиновика, рекао да су ствари у Калиновику отишле толико далеко да овде постоје грађани првог и другог реда.

Шаровић је окупљенима поручио да је мисија СДС-а да то промијени и да створи друштво у којој ће свако дијетe имати једнаку шансу да живи и да се докаже.

-Наш сан је да живимо у Републици Српској онаквој како су је замишљали они који су је стварали и у којој ће сви бити једнаки, у којој се људи неће мјерити по томе којој странци припадају. Та мјера је упропастила много тога у Републици Српској и због тога имамо ријеке оних који из ње одлазе-, казао је Шаровић, и додао да је недопустиво да Калиновик сада има само четири ученика.

Говорећи о кандидату СДС-а за начелника Калиновика Мирославу Сладоји, Шаровић је рекао да је он човјек којем се вјерује.

-Сладоје ће бити побједник на изборима јер је он човјек који има оне карактеристике које се у Калиновику највише цијене, а то су чврст карактер и поштење-, истакао је Шаровић. 

Мирослав Сладоје, кандидат за начелника, је рекао да Калиновик треба да се ослободи страха притисака, уцијена и пријетњи.

Он је рекао да након 15. новембра нико неће моћи раздвајати и дијелити људе, или што је још горе да етикетира  друге као издајнике, као што то чини садашња власт.

-Ми се сви овде у Калиновику знамо и сви смо ми овде пријатељи родбина кумови. Нико овде није издајник. Такве ријечи ће бити строго забрањене. Сви смо на истом задатку да живимо боље и да направимо бољи град-, поручио је Сладоје.

Он каже да ће се као будући начелник трудити да сваки појединац осјети да је битан и да осјети да припада овом граду.

-Свака породица и појединац мора да осјети корист од буџета. Обезбиједићемо књиге и прибор за ученике, а пензионерима са најнижим примањима ће сваке године бити обезбијеђена дрва за огрев-, наводи Сладоје.

 Он је рекао да ће се залагати за јачање туризма у Калиновику и подсјетио да у последњих 30 година није направљен ниједан објекат којим би се побољшала туристичка понуда.

 Сладоје је најавио и формирање аграрног фонда и организовање праведног и транспарентног начин подјеле субвенција.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Ред 17.10.2020. 20:10
  Шаровић овдје није у праву. У Калиновику постоји 1 грађанин првог реда и грађани другог реда.
Повезане вијести
Станковић: Минихидроелектране су препрека развоју туризма у Фочи
Саопштење Општинског одбора СДС-а Калиновик
Општина Пале биљежи пораст броја обољелих од вируса корона
Најчитаније
 • Три лица предата тужилаштву због наношења тешких повреда
  24.10.2020
  1
 • У Палама почела изградња једног од највећих паркова у Српској
  24.10.2020
  2
 • Краће радно вријеме угоститељских објеката
  22h 48m
  1
 • Због чега се погрешно извјештава о вирусу корона за Источно Сарајево?
  21h 39m
  2
 • Источно Сарајево: Вирусом корона заражено 82 особе, једна особа преминула
  24.10.2020
  0