Шаровић вјерује да ће Сладоје бити побједник

17.10.2020. 18:00
1
ИЗВОР: Kатера

Калиновик треба вратити Калиновичанима како би се вратио живот у овај град и како би се зауставиле подјеле које проводи тренутна локална власт, казао је данас Мирко Шаровић, предсједник СДС-а.

Он је на скупу, Разговор са грађанима Калиновика, рекао да су ствари у Калиновику отишле толико далеко да овде постоје грађани првог и другог реда.

Шаровић је окупљенима поручио да је мисија СДС-а да то промијени и да створи друштво у којој ће свако дијетe имати једнаку шансу да живи и да се докаже.

-Наш сан је да живимо у Републици Српској онаквој како су је замишљали они који су је стварали и у којој ће сви бити једнаки, у којој се људи неће мјерити по томе којој странци припадају. Та мјера је упропастила много тога у Републици Српској и због тога имамо ријеке оних који из ње одлазе-, казао је Шаровић, и додао да је недопустиво да Калиновик сада има само четири ученика.

Говорећи о кандидату СДС-а за начелника Калиновика Мирославу Сладоји, Шаровић је рекао да је он човјек којем се вјерује.

-Сладоје ће бити побједник на изборима јер је он човјек који има оне карактеристике које се у Калиновику највише цијене, а то су чврст карактер и поштење-, истакао је Шаровић. 

Мирослав Сладоје, кандидат за начелника, је рекао да Калиновик треба да се ослободи страха притисака, уцијена и пријетњи.

Он је рекао да након 15. новембра нико неће моћи раздвајати и дијелити људе, или што је још горе да етикетира  друге као издајнике, као што то чини садашња власт.

-Ми се сви овде у Калиновику знамо и сви смо ми овде пријатељи родбина кумови. Нико овде није издајник. Такве ријечи ће бити строго забрањене. Сви смо на истом задатку да живимо боље и да направимо бољи град-, поручио је Сладоје.

Он каже да ће се као будући начелник трудити да сваки појединац осјети да је битан и да осјети да припада овом граду.

-Свака породица и појединац мора да осјети корист од буџета. Обезбиједићемо књиге и прибор за ученике, а пензионерима са најнижим примањима ће сваке године бити обезбијеђена дрва за огрев-, наводи Сладоје.

 Он је рекао да ће се залагати за јачање туризма у Калиновику и подсјетио да у последњих 30 година није направљен ниједан објекат којим би се побољшала туристичка понуда.

 Сладоје је најавио и формирање аграрног фонда и организовање праведног и транспарентног начин подјеле субвенција.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Ред 17.10.2020. 20:10
  Шаровић овдје није у праву. У Калиновику постоји 1 грађанин првог реда и грађани другог реда.
Повезане вијести
Опозиција поднијела кривичну пријаву против начелника општине Пале Опозиција поднијела кривичну пријаву против начелника општине Пале
Конкурс за ЈУ Основна школа "Љутица Богдан" Калиновик Конкурс за ЈУ Основна школа "Љутица Богдан" Калиновик
Бабаљ: Политика СНСД-а излизана и већ виђена прича Бабаљ: Политика СНСД-а излизана и већ виђена прича
Најчитаније
 • Ухапшено лице из Источне Илиџе
  12h 19m
  0
 • Ухапшен осумњичени за скрнављење спомен-плоче на Врацама
  7h 58m
  0
 • Враћао се са свињокоља, пао на нож и преминуо
  14h 31m
  0
 • Главаш осудио одлуку Владе РС о укидању канцеларије Републичког завода за заштиту културе у Палама
  11h 53m
  0
 • Извјесна наплата јавних паркинга у Источном Новом Сарајеву
  3h 40m
  4