Шаровић вјерује да ће Сладоје бити побједник

17.10.2020. 18:00
1
ИЗВОР: Kатера

Калиновик треба вратити Калиновичанима како би се вратио живот у овај град и како би се зауставиле подјеле које проводи тренутна локална власт, казао је данас Мирко Шаровић, предсједник СДС-а.

Он је на скупу, Разговор са грађанима Калиновика, рекао да су ствари у Калиновику отишле толико далеко да овде постоје грађани првог и другог реда.

Шаровић је окупљенима поручио да је мисија СДС-а да то промијени и да створи друштво у којој ће свако дијетe имати једнаку шансу да живи и да се докаже.

-Наш сан је да живимо у Републици Српској онаквој како су је замишљали они који су је стварали и у којој ће сви бити једнаки, у којој се људи неће мјерити по томе којој странци припадају. Та мјера је упропастила много тога у Републици Српској и због тога имамо ријеке оних који из ње одлазе-, казао је Шаровић, и додао да је недопустиво да Калиновик сада има само четири ученика.

Говорећи о кандидату СДС-а за начелника Калиновика Мирославу Сладоји, Шаровић је рекао да је он човјек којем се вјерује.

-Сладоје ће бити побједник на изборима јер је он човјек који има оне карактеристике које се у Калиновику највише цијене, а то су чврст карактер и поштење-, истакао је Шаровић. 

Мирослав Сладоје, кандидат за начелника, је рекао да Калиновик треба да се ослободи страха притисака, уцијена и пријетњи.

Он је рекао да након 15. новембра нико неће моћи раздвајати и дијелити људе, или што је још горе да етикетира  друге као издајнике, као што то чини садашња власт.

-Ми се сви овде у Калиновику знамо и сви смо ми овде пријатељи родбина кумови. Нико овде није издајник. Такве ријечи ће бити строго забрањене. Сви смо на истом задатку да живимо боље и да направимо бољи град-, поручио је Сладоје.

Он каже да ће се као будући начелник трудити да сваки појединац осјети да је битан и да осјети да припада овом граду.

-Свака породица и појединац мора да осјети корист од буџета. Обезбиједићемо књиге и прибор за ученике, а пензионерима са најнижим примањима ће сваке године бити обезбијеђена дрва за огрев-, наводи Сладоје.

 Он је рекао да ће се залагати за јачање туризма у Калиновику и подсјетио да у последњих 30 година није направљен ниједан објекат којим би се побољшала туристичка понуда.

 Сладоје је најавио и формирање аграрног фонда и организовање праведног и транспарентног начин подјеле субвенција.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Ред 17.10.2020. 20:10
    Шаровић овдје није у праву. У Калиновику постоји 1 грађанин првог реда и грађани другог реда.
Повезане вијести
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    21h 53m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    12h 23m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    12h 4m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    20h 46m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    17h 15m
    0