Šarović vjeruje da će Sladoje biti pobjednik

17.10.2020. 18:00
1

Kalinovik treba vratiti Kalinovičanima kako bi se vratio život u ovaj grad i kako bi se zaustavile podjele koje provodi trenutna lokalna vlast, kazao je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

On je na skupu, Razgovor sa građanima Kalinovika, rekao da su stvari u Kalinoviku otišle toliko daleko da ovde postoje građani prvog i drugog reda.

Šarović je okupljenima poručio da je misija SDS-a da to promijeni i da stvori društvo u kojoj će svako dijete imati jednaku šansu da živi i da se dokaže.

-Naš san je da živimo u Republici Srpskoj onakvoj kako su je zamišljali oni koji su je stvarali i u kojoj će svi biti jednaki, u kojoj se ljudi neće mjeriti po tome kojoj stranci pripadaju. Ta mjera je upropastila mnogo toga u Republici Srpskoj i zbog toga imamo rijeke onih koji iz nje odlaze-, kazao je Šarović, i dodao da je nedopustivo da Kalinovik sada ima samo četiri učenika.

Govoreći o kandidatu SDS-a za načelnika Kalinovika Miroslavu Sladoji, Šarović je rekao da je on čovjek kojem se vjeruje.

-Sladoje će biti pobjednik na izborima jer je on čovjek koji ima one karakteristike koje se u Kalinoviku najviše cijene, a to su čvrst karakter i poštenje-, istakao je Šarović. 

Miroslav Sladoje, kandidat za načelnika, je rekao da Kalinovik treba da se oslobodi straha pritisaka, ucijena i prijetnji.

On je rekao da nakon 15. novembra niko neće moći razdvajati i dijeliti ljude, ili što je još gore da etiketira  druge kao izdajnike, kao što to čini sadašnja vlast.

-Mi se svi ovde u Kalinoviku znamo i svi smo mi ovde prijatelji rodbina kumovi. Niko ovde nije izdajnik. Takve riječi će biti strogo zabranjene. Svi smo na istom zadatku da živimo bolje i da napravimo bolji grad-, poručio je Sladoje.

On kaže da će se kao budući načelnik truditi da svaki pojedinac osjeti da je bitan i da osjeti da pripada ovom gradu.

-Svaka porodica i pojedinac mora da osjeti korist od budžeta. Obezbijedićemo knjige i pribor za učenike, a penzionerima sa najnižim primanjima će svake godine biti obezbijeđena drva za ogrev-, navodi Sladoje.

 On je rekao da će se zalagati za jačanje turizma u Kalinoviku i podsjetio da u poslednjih 30 godina nije napravljen nijedan objekat kojim bi se poboljšala turistička ponuda.

 Sladoje je najavio i formiranje agrarnog fonda i organizovanje pravednog i transparentnog način podjele subvencija.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Red 17.10.2020. 20:10
  Šarović ovdje nije u pravu. U Kalinoviku postoji 1 građanin prvog reda i građani drugog reda.
Povezane vijesti
Šarović: Nećemo dozvoliti prekrajanje izborne volje građana
Miličević: SDS na izborima bilježi pad
Radomir Sladoje proglasio pobjedu u Kalinoviku
Najčitanije
 • Pronađena lica koja su oštetila putnički automobil u Sokocu
  26.11.2020
  0
 • Migrant napao djevojku u sarajevskom naselju Dobrinja
  25.11.2020
  2
 • Prerast - prirodni fenomen u koritu Paljanske Miljacke
  25.11.2020
  0
 • Fizički napao sugrađanku, te joj oštetio automobil
  26.11.2020
  0
 • Kako se u Bolnici "Srbija" bore sa pošasti 21. vijeka? (VIDEO)
  26.11.2020
  0