Састанак начелника Божовића са директорима основних школа

27.04.2022. 19:34
0
ИЗВОР: katera.news

Начелник Маринко Божовић данас је одржао састанак са директорима основних школа са подручја Источне Илиџе, Милицом Вуковић, Драганом Јововићем и Дејаном Лужајићем.

Током састанка је разматрано више тема, а директорима су уручене позивнице за Свечану академију и Ђурђевдан, славу Општине Источна Илиџа.

- С обзиром на то да се сваког априла организују Дани одбране Илиџе, када се подсјећамо на херојске подвиге Илиџанаца у одбрани сарајевско-романијске регије током протеклог рата, једна од тема састанка било је његовање културе сјећања на ове догађаје код ученика основних школа – поручено је из Општине.

С тим у вези договорено је да Општина Источна Илиџа и Борачка организација “Илиџански борац” организују одлазак основаца из Источне Илиџе на Војничко гробље Мали Зејтинлик, гдје ће бити одржан историјски час.

Такође, планирано је да се у наредном периоду организују сличне посјете ученика мјестима која свједоче о великој жртви и страдању нашег народа – Пребиловцима, Старом Броду и Доњој Градини.

Поред наведеног, начелник је са директорима разговарао и о планирању ексурзије за ученике осмих и деветих разреда, које ће се изводити током прољећа и јесени.

Укупно 281 основац из Источне Илиџе ће путовати на екскурзију, а према ријечима начелника Божовића, Општина Источна Илиџа ће у наредном периоду информисати школе како и на који начин ће подржати ова путовања ученика.

Састанак је закључен разговором о материјално-техничким потребама школа, проблемима са којима се сусрећу, као и плановима за развој и унапређење услова рада - саопштено је из ове општине.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 46m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 41m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 29m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 35m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 3m
    0