Sastanak načelnika Božovića sa direktorima osnovnih škola

27.04.2022. 19:34
0
IZVOR: katera.news

Načelnik Marinko Božović danas je održao sastanak sa direktorima osnovnih škola sa područja Istočne Ilidže, Milicom Vuković, Draganom Jovovićem i Dejanom Lužajićem.

Tokom sastanka je razmatrano više tema, a direktorima su uručene pozivnice za Svečanu akademiju i Đurđevdan, slavu Opštine Istočna Ilidža.

- S obzirom na to da se svakog aprila organizuju Dani odbrane Ilidže, kada se podsjećamo na herojske podvige Ilidžanaca u odbrani sarajevsko-romanijske regije tokom proteklog rata, jedna od tema sastanka bilo je njegovanje kulture sjećanja na ove događaje kod učenika osnovnih škola – poručeno je iz Opštine.

S tim u vezi dogovoreno je da Opština Istočna Ilidža i Boračka organizacija “Ilidžanski borac” organizuju odlazak osnovaca iz Istočne Ilidže na Vojničko groblje Mali Zejtinlik, gdje će biti održan istorijski čas.

Takođe, planirano je da se u narednom periodu organizuju slične posjete učenika mjestima koja svjedoče o velikoj žrtvi i stradanju našeg naroda – Prebilovcima, Starom Brodu i Donjoj Gradini.

Pored navedenog, načelnik je sa direktorima razgovarao i o planiranju eksurzije za učenike osmih i devetih razreda, koje će se izvoditi tokom proljeća i jeseni.

Ukupno 281 osnovac iz Istočne Ilidže će putovati na ekskurziju, a prema riječima načelnika Božovića, Opština Istočna Ilidža će u narednom periodu informisati škole kako i na koji način će podržati ova putovanja učenika.

Sastanak je zaključen razgovorom o materijalno-tehničkim potrebama škola, problemima sa kojima se susreću, kao i planovima za razvoj i unapređenje uslova rada - saopšteno je iz ove opštine.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice” Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj
Najčitanije
  • Fond PIO: Pravo na ponovno određivanje penzije
    9h 39m
    0
  • Miljevina: Muž ubio suprugu, pa sebe
    12h 26m
    0
  • Pjesma koja spaja Sarajevo i Jasenovac
    8h 16m
    1
  • Prekinuta "Gimnazijada": Učenik pretukao profesora
    9h 34m
    0
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    12h 12m
    0