Састанак о научном скупу о значају Српског Сарајева у стварању Српске

07.12.2021. 08:46
0
ИЗВОР: Срна

Иницијални састанак с циљем формирања организационог одбора научног скупа о теми "Улога и значај Српског Сарајева у стварању Републике Српске" биће одржан данас у просторијама Ректората Универзитета у Источном Сарајеву.

Састанку ће присуствовати представници Града Источно Сарајево, градских општина, као и представници Универзитета, најављено је из ове високошколске установе.

Поводом обиљежавања 30 година од стварања Републике Српске, те формирања Српског Сарајева и Универзитета у Сарајеву Републике Српске /Српском Сарајеву/, Универзитет у Источном Сарајеву планира да 15. и 16. септембра наредне године, под покровитељством града Источно Сарајево, организује научни скуп "Улога и значај Српског Сарајева у стварању Републике Српске".

Планирано је да кроз неколико секција буду научно обрађене теме попут стварања институција Републике Српске на простору Српског Сарајева, затим улога и значај Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске и сарајевског ратишта у стварању и одбрани Републике Српске, формирање и рад Универзитета у Сарајеву Републике Српске, страдање српског цивилног становништва у и око Сарајева у току рата 1992-1995. године.

Планирано је да буду обрађене и друге значајне теме којима ће бити освијетљена улога и значај Српског Сарајева у стварању Републике Српске.

Почетак састанка заказан је за 12.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    18h 25m
    0
  • Крађа у Палама
    16h 43m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    13h 10m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 58m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    9h 19m
    0