Састанак о научном скупу о значају Српског Сарајева у стварању Српске

07.12.2021. 08:46
0
ИЗВОР: Срна

Иницијални састанак с циљем формирања организационог одбора научног скупа о теми "Улога и значај Српског Сарајева у стварању Републике Српске" биће одржан данас у просторијама Ректората Универзитета у Источном Сарајеву.

Састанку ће присуствовати представници Града Источно Сарајево, градских општина, као и представници Универзитета, најављено је из ове високошколске установе.

Поводом обиљежавања 30 година од стварања Републике Српске, те формирања Српског Сарајева и Универзитета у Сарајеву Републике Српске /Српском Сарајеву/, Универзитет у Источном Сарајеву планира да 15. и 16. септембра наредне године, под покровитељством града Источно Сарајево, организује научни скуп "Улога и значај Српског Сарајева у стварању Републике Српске".

Планирано је да кроз неколико секција буду научно обрађене теме попут стварања институција Републике Српске на простору Српског Сарајева, затим улога и значај Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске и сарајевског ратишта у стварању и одбрани Републике Српске, формирање и рад Универзитета у Сарајеву Републике Српске, страдање српског цивилног становништва у и око Сарајева у току рата 1992-1995. године.

Планирано је да буду обрађене и друге значајне теме којима ће бити освијетљена улога и значај Српског Сарајева у стварању Републике Српске.

Почетак састанка заказан је за 12.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
У Српској рођено осам беба У Српској рођено осам беба
Продужен рок за пријаву на конкурс за упис кадета на Полицијску академију Продужен рок за пријаву на конкурс за упис кадета на Полицијску академију
Просјечна плата у априлу 1.265 КМ Просјечна плата у априлу 1.265 КМ
Најчитаније
 • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
  11h 50m
  0
 • Тешка несрећа у Сарајеву: Једна дјевојка погинула, двије тешко повријеђене
  20h 25m
  0
 • Сутра мирни скуп на мјесту гдје је страдала Азра Спахић (ФОТО)
  11h 18m
  0
 • Годишњица рођења српског пјесника Алексе Шантића
  12h 20m
  0
 • Вучевић нови предсjедник СНС-a
  16h 25m
  0