Sastanak o naučnom skupu o značaju Srpskog Sarajeva u stvaranju Srpske

07.12.2021. 08:46
0
IZVOR: Srna

Inicijalni sastanak s ciljem formiranja organizacionog odbora naučnog skupa o temi "Uloga i značaj Srpskog Sarajeva u stvaranju Republike Srpske" biće održan danas u prostorijama Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Sastanku će prisustvovati predstavnici Grada Istočno Sarajevo, gradskih opština, kao i predstavnici Univerziteta, najavljeno je iz ove visokoškolske ustanove.

Povodom obilježavanja 30 godina od stvaranja Republike Srpske, te formiranja Srpskog Sarajeva i Univerziteta u Sarajevu Republike Srpske /Srpskom Sarajevu/, Univerzitet u Istočnom Sarajevu planira da 15. i 16. septembra naredne godine, pod pokroviteljstvom grada Istočno Sarajevo, organizuje naučni skup "Uloga i značaj Srpskog Sarajeva u stvaranju Republike Srpske".

Planirano je da kroz nekoliko sekcija budu naučno obrađene teme poput stvaranja institucija Republike Srpske na prostoru Srpskog Sarajeva, zatim uloga i značaj Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske i sarajevskog ratišta u stvaranju i odbrani Republike Srpske, formiranje i rad Univerziteta u Sarajevu Republike Srpske, stradanje srpskog civilnog stanovništva u i oko Sarajeva u toku rata 1992-1995. godine.

Planirano je da budu obrađene i druge značajne teme kojima će biti osvijetljena uloga i značaj Srpskog Sarajeva u stvaranju Republike Srpske.

Početak sastanka zakazan je za 12.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
Pogledajte koji su neradni dani u maju u Srpskoj Pogledajte koji su neradni dani u maju u Srpskoj
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    7h 33m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    21h 47m
    0
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    19h 54m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    18h 42m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    5h 9m
    0